Tesla Model 3 Takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Idag har efterfrĂ„gan pĂ„ Tesla-bilar kommit att bli mycket stor. Man kan till och med beteckna dem som ”trendiga bilar”, om man skulle vilja uttrycka det sĂ„. Tesla Model 3 Ă€r en sĂ„dan bil som har kommit till marknaden med ett boom. Men nĂ€r den hĂ€r bilen lanserades hade den inget takrĂ€cke.

Det faktum att Tesla Model 3 kom med ett glastak komplicerade ytterligare utvecklingen av en lÀmplig takbox. Men frÄn olika forum och grupper uttryckte mÄnga köpare och Àgare av model 3 sin önskan om ytterligare utrymme för tillbehör, som till exempel cyklar, takboxar och sÄ vidare.

Glastaket pÄ model 3 var en utmaning eftersom det inte fanns nÄgot enkelt sÀtt att fÀsta ett takrÀcke utan att kompromissa med sÀkerhetsstandarderna. Tesla hade tidigare framgÄngsrikt utvecklat ett takrÀcke för sin model S, som ocksÄ hade ett glastak.

Detta visade att samma sak kunde göras för model 3. Tesla utvecklade som förvÀntat ett takrÀcke för model 3 nÄgot ett Är efter lanseringen. Sedan lanseringen av takrÀcket har försÀljningen av skidor, takboxar och takmonterade cykelhÄllare haft en stor ökning i försÀljning.

TakrÀcket för model 3 smÀlter samman med bilen och Àr lÀtt att installera. Det Àr ocksÄ lÀtt att justera för att passa olika tillfÀllen. till exempel cyklar och takboxar som möjliggörs genom att det finns T-spÄr i tvÀrstyckena som Àr i pulverlackerad aluminium.

Dessutom var takrÀcket för model 3 utformad för att inte förstöra bilens rÀckvidd, aerodynamik och försumbara interiörljud. Det gjordes ocksÄ för att passa alla Tesla model 3 och för att rymma takboxar för alla kompatibla applikationer.

Att installera en Tesla Model 3 takbox Àr mycket enkelt. Du behöver bara göra enligt följande enkla steg.

  • LĂ€s först etiketterna för alla delar. Hitta sedan pilarna som Ă€r strategiskt placerade nĂ€ra fogarna i taket pĂ„ din bil. Om de Ă€r svĂ„ra att se kan du skina ett ljus i en lĂ€mplig vinkel för att hitta dem.
  • Installera medföljande klĂ€mmor och slipskydd.
  • FĂ€st sedan sidokudden och se till att de sitter korrekt upp och pĂ„ rĂ€tt plats.
  • Ta bort tvĂ€rstĂ„ngsskyddet genom att följa tillverkarens bruksanvisning.
  • Dra sedan Ă„t muttern försiktigt till cirka Ă„tta centimeter för att undvika för hĂ„rd Ă„tdragning, vilket kan orsaka en spricka i glastaket.
  • Installera slutligen takboxen.

Takbox Tesla Model 3

Konsekvenserna av att addera en takbox pÄ Tesla model 3 Àr ibland ett stort problem för Àgaren och anvÀndaren av bilen. Som med alla Àndringar och modifikationer kommer installationen av en takbox oundvikligen att pÄverka bilens prestanda. Installationen av ett takrÀcke har dÀremot en mycket försumbar pÄverkan pÄ bilens prestanda.

Att lÀgga till en takbox pÄverkar dock Tesla Model 3s prestanda avsevÀrt. Om den installeras enligt tillverkarens specifikationer kommer en takbox att minska rÀckvidden för din Tesla Model 3 med cirka sexton procent.

Fördelen med takrÀcket för Model 3 Àr att det har ett integrerat lÄssystem som sÀkrar alla torn pÄ bilens tak. Dessutom har den en betydande lastkapacitet för researtiklar, bagage och sÄ vidare, vilket gör att du kan ta med dig det som behövs för familjesemestern. Den kan tÄla upp till 65 kg packning, vilket klarar vikten pÄ en mÀngd olika tillbehör sÄsom skidor, golfklubbor, snowboard eller annat. 

NÀr man installerar takrÀcken och takbox pÄ Tesla Model 3 Àr tanken att den spetsiga Ànden ska vara vÀnd framÄt. Tillverkaren rekommenderar det ocksÄ eftersom det smÀlter bra med bilens spetsiga Ànde, som Àr pÄ framsidan.

Dessutom kommer du att kunna förbÀttra din bils aerodynamiska prestanda, turbulens och minska buller som genereras under din körning. Vissa model 3-Àgare har dock upptÀckt att installationen av den med den större sidan vÀnd framÄt förbÀttrar bilens prestanda, ett begrepp som kan argumenteras med aerodynamik.

Fördelar med en takbox

Den frÀmsta fördelen med att Àga en takbox Àr att du har mer lagringsutrymme i din bil. Bortsett frÄn detta Àr de flesta takboxar utformade för att vara kompatibla med de flesta fordon. Andra fördelar, som finns pÄ vissa takboxar, inkluderar; enkel installation, vattentÀta funktioner och att de Àr tillverkade av hÄllbara material.

Nackdelen Àr dock att takboxar tenderar att öka luftmotstÄndet och har begrÀnsat utrymme för högre föremÄl. Men man kan sÀga att fördelarna med att ha en takbox sammantaget övervÀger nackdelarna. Med det sagt Àr en takbox ett mÄste för de flesta Tesla Model 3 entusiasterna.

De flesta takboxar och bagagehÄllare Àr kompatibla med takrÀcket för Tesla Model 3. Vissa versioner passar dock bÀst för model 3 Àn andra. Trots de mÄnga takboxarna som finns pÄ marknaden för din bil har vi valt fyra takboxar som passar perfekt för Tesla Model 3.

Översikt över Takbox för Tesla Model 3

Swipea i tabellen!

Volym MĂ„tt (cm) Öppning Pris
Packline FX SUV 2.0 400 liter
L: 210
B: 89
H: 27
Tresidig 8300 kr
Packline NX Premium 430
liter
L: 213
B: 87
H: 33
Tresidig 11400 kr
Calix Nordic Loader Premium 430 liter L: 225
B: 94
H: 28
Dubbelsidig 9695 kr
Thule Motion XT XL 500
liter
L: 215
B: 91,5
H: 44
Dubbelsidig 5990 kr

FX Suv 2.0 Ă€r en takbox som Ă€r utformad för bilar med ”stor” baklucka dĂ„ den endast Ă€r 39cm frĂ„n bakre fĂ€stpunkt till boxens bakkant. Detta gör det perfekt för Tesla Model 3, dĂ€r mĂ„nga takboxar tyvĂ€rr Ă€r för lĂ„nga vilket gör att bakluckan inte gĂ„r att öppna helt. 

HÀr kombineras kunskapen om aerodynamik och design och resultatet blir en mycket slimmad, bred, blank och lÄg takbox som sitter snyggt pÄ alla typer av Tesla-bilar.

Takboxen ingÄr i Packlines populÀra FX-Serie dÀr alla modeller Àr byggda i glasfiber för extra stabilitet, exklusivitet och komfort. Den har ett unikt öppningssystem som möjliggör i- och urlastning frÄn 3 sidor samtidigt (jÀmfört med Thule som brukar ha 2 sidor samtidigt). Konstruktion Àr ocksÄ styv vilket ger en tystgÄende takbox som inte pÄverkar körkomforten mÀrkbart. Detta Àr en aspekt som Àr viktig eftersom mÄnga kör elbilar just för att vara tysta och miljövÀnliga. 

Den har ocksÄ spÄr för antenn/hafena baktill samt dubbellÄs för extra sÀkerhet, vilket Àr hög prioritet för takboxen.

Den praktiska takboxen för Tesla Model 3 levereras med iZi2connect-snabbfÀste, för snabb och enkel montering. Konstruktionen Àr mycket stabil och ÀndÄ Àr vikten lÄg, med endast 25 kg.

 NX Premium Àr den mest exklusiva takbox som Packline nÄgonsin har utvecklat och producerat. Fördelen med NX Premium jÀmfört med FX SUV 2.0 Àr just att denna takbox har en större volym. Det Àr ingen stor skillnad; 430 liter jÀmfört med 400 liter, men Àr det viktigt med volym Àr denna ett bÀttre val.

Boxen sÀtter en helt ny standard nÀr det kommer till design och aerodynamik och som dessutom blÀndar i sin elegans och linjer i stil med bilen. Unika funktioner som det nya lÄssystemet och Twin Sheet bidrar till högsta styrka och stabilitet.

Tillsammans med Packline’s innovativa ‘Safe Nose’ i kombination med glasfiber och Twin Sheet gör detta till en sĂ€ker box bĂ„de i krocktest och ur ett inbrottsperspektiv. Vid installation underlĂ€ttar det om man Ă€r tvĂ„ personer eftersom den vĂ€ger cirka 27 kg. Ett alternativ Ă€r att anvĂ€nda taklyft och bara sĂ€nka ned den pĂ„ taket – snabbt och enkelt.

Dessutom har den 5 Ärs garanti och uppfyller City Crash normen, vilket Àr ett styrketecken. Med flera fÀrgval (svart och vit) gör det att du lÀtt kan matcha din Tesla Model 3 och glida runt pÄ gatan med stil!

Nordic Loader Premium Àr en takbox frÄn det vÀlkÀnda mÀrket Calix, utvecklad med fokus pÄ kvalitet, design och anvÀndarvÀnlighet. Volymen Àr relativt stor med 430 liter, och du kan montera och anvÀnda den pÄ Tesla Model 3 utan nÄgra problem att öppna bakluckan.

Konstruktionen bygger pÄ egenutvecklad och banbrytande teknik med dubbla plastskal för att uppnÄ styvheten och stabiliteten frÄn en glasfiberbox men med ABS-plastens lÀgre vikt. Genom detta har man en av marknadens mest stabila takbox som kan öppnas frÄn sidorna som ocksÄ Àr tillverkad i 100% Ätervinningsbar ABS-plast.

Den lÄga och eleganta designen skapar en integrerad kÀnsla mellan takbox och bil. För att förstÀrka detta ytterligare har den inga synliga nitar pÄ utsidan och blankt material pÄ bÄde lock och botten. Insidan av locket Àr vit, vilket passar alla fÀrgval av Tesla Model 3. Nordic Loader Premium Àr uppdaterad dessutom inför sÀsongen. Den har fÄtt ett nytt handtag som fÄr ett utseende av borstad aluminium. PÄ insidan finns en ljudisolerande matta, som gör att ljudet frÄn packningen inuti takboxen inte stör din tysta Äktur med Tesla Model 3. 

Den har ocksÄ ett lastnÀt för att kunna anpassa sÀkringen av lasten, men ocksÄ en ny LED sensorlampa som reflekterar ljuset bra mot insidan av locket. Quick Grip 2.0 ger förbÀttrad hantering och montering. Den har Àven en inbyggd sÀkerhetsfunktion i vredet vilket gör att klorna griper med rÀtt kraft runt lasthÄllarna. Nya Quick Grip 2.0 passar mot lasthÄllare med bredden 25-100 mm. Allt detta ingÄr utan extra kostnad och du fÄr Àven en garanti pÄ 5 Är vilket sÀkerstÀller dess kvalitet.

Thule Motion har funnits pÄ marknaden ett tag nu och har blivit vÀldigt populÀr bland mÄnga olika bilmÀrken. Det kanske inte Àr sÄ konstigt eftersom Thule Àr ett svenskt kvalitetsmÀrke som Àven Àr populÀrt internationellt.. Denna takbox har utmÀrkta funktioner som gör den idealisk för Tesla Model 3.

Den mest betydande fördelen med Thule Motion XL Àr dess design. Eftersom den hÀr takboxen inte Àr lÄng, fÄr den plats pÄ taket och tar inte överdrivet mycket plats. Det finns gott med utrymme dÀr bak för att kunna öppna bakluckan utan att oroa dig för att skrapa i. Detta gör takboxen vÀldigt proportionellt för Tesla Model 3, som fÄr ett riktigt hÀftigt utseende. Det extra utrymmet kan anvÀndas för att bÀra andra föremÄl. Den har dessutom en volym pÄ 500 liter, vilket Àr en av de största takboxarna pÄ den svenska marknaden. 

Den levereras ocksÄ med vÀldigt bra bultar som sÀkerstÀller att takboxen fÀsts stadigt pÄ takrÀcket. Dessa minimerar vibrationer och sÀkerstÀller att last som transporteras i takboxen kommer vara sÀker frÄn skador. Thule Motion XT krÀver lite installation, men tillverkaren förser dig med installationsanvisningarna och monteringsguiden som gör det lÀtt att följa med.

Tack vare sin kompakta design, sitt extra utrymme och inte minst sin svenska stolthet Àr det ett populÀrt val bland Tesla-Àlskare. Den öppnas ocksÄ frÄn tvÄ sidor för enkel lastning och sÀkerhet. Sist men inte minst Àr denna takbox ocksÄ mycket prisvÀrd. Du fÄr mycket för pengarna och om du har goda erfarenheter eller kanske vill prova nÄgot nytt frÄn Thule Àr detta en utmÀrkt takbox för Tesla Model 3.

Sammanfattning

För alla som lever en aktiv livsstil Àr en takbox ett mÄste. De flesta förknippar takboxar med fritidsaktiviteter; de kan dock ocksÄ transportera och förvara arbetsredskap, speciell fÀltutrustning. De flesta takboxar Àr enkla att installera och krÀver inte att du har nÄgra gör-det-sjÀlv-skills. 

Tesla Model 3 Àr en bil som kan fÄ mycket nytta av att ha en takbox eftersom den inte har sÀrskilt mycket lagringsutrymme. DÀrför rekommenderar vi starkt att du övervÀger de takboxar som vi har nÀmnt i den hÀr artikeln eftersom de passar din just Tesla Model 3 perfekt.

För att lÀra dig mer och för bestÀllningsinformation, följ lÀnkarna som nÀmnts i artikeln.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

BÀstsÀljare

PopulÀra Artiklar

Köpguider

TĂ€lt som takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Har du nĂ„gonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? DĂ„ …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter lÄngkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att kĂ€nna dig utvilad nĂ€r du Ă€ntligen kommer till …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du MÄste Packa

SĂ„ du har bestĂ€mt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och Ă„ka bort pĂ„ semester. Nu dĂ„? Det första du mĂ„ste …

LĂ€s mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLÀnkar.com - en bra svensk seo-optimerad lÀnkkatalog Lanksida.se