Takbox för Volvo XC60, XC90, XC70 och XC40 – Bäst-i-test [2021] 🥇

Att välja en takbox för Volvo XC60, XC70, XC40 eller XC90 kräver lite ansträngning eftersom du vill se till att du väljer den bästa takboxen för dina behov, att den passar din bil korrekt och att du inte har några problem som att den skulle vara fel storlek.

Med lite efterforskning kan du enkelt hitta en takbox för din Volvo XC60, XC90, XC70 eller XC40 så att du kan förvara föremål säkert när du reser. Detta gör att du smidigt kan resa med packning utan att utav misstag påverka din bensinförbrukning.

Nedan hittar du ett stort urval av takboxar i olika storlekar som alla fungerar bra för Volvos XC-serie.

Swipea i tabellen!

Volym Mått (cm) Lastkapacitet Öppning Pris
Thule Motion XT XL 500 liter
L: 215
B: 91,5
H: 44
75 kg
Dubbelsidig 5990 kr
Thule Force XT Sport 300
liter
L: 190
B: 63
H: 42,5
75 kg Dubbelsidig 4995 kr
Thule Motion XT Alpine 450 liter L: 232
B: 95
H: 35
75 kg Dubbelsidig 7990 kr
Thule Excellence XT 470
liter
L: 218
B: 94
H: 40
75 kg Dubbelsidig 13300 kr
Ranger 90 430
liter
L: 225
B: 94
H: 28
75 kg Dubbelsidig 2900 kr

Takbox för Volvo XC90, XC70, XC60 och XC40 - Bäst i Test

Tack vare den patenterade och specialdesignade AeroNose Design gör denna takbox ett bra jobb med att reducera luftmotståndet du upplever när du kör och gör din resa också mycket tystare. Den rymmer lätt upp till 75 kg utan att skadas tack vare den extremt tjocka och förstärkta grunden samt locket.

Monteringspunkterna är placerade för att säkerställa att du får så stor lucka som möjligt och det hörbara “klicket” gör det enkelt att se när din takbox sitter ordentligt på plats.

Njut av det integrerade ljuset när du sätter fast eller lossar din taklåda i mörkret samt de inre locklyftarna som förhindrar att locket faller när du letar efter något i lådan. Denna takbox passar perfekt för både Volvo XC60, XC90, XC70 och XC40 eftersom den ger dig 500 liter i lagringsutrymme för när dig när du reser, vilket gör att du kan ta med allt ditt bagage.

Detta är en otroligt slitstark och robust låda, vilket gör den till en av de bästa takboxarna för Volvo XC60, XC70, XC90 och XC40 i detta bäst-i-test. När du har monterat lasthållare eller takräcken på din bil är det enkelt att fästa lådan när du är redo för din resa.

Det säkra låset som ingår i takboxen säkerställer att den alltid är stängd och säker, och att den inte kan öppnas. Eftersom takboxen kan öppnas från båda sidorna istället för på framsidan kan du enkelt komma åt sakerna som du packat för din resa.

Tack vare den avancerade designen av denna takbox och det faktum att den är tillverkad av material av riktigt hög kvalitet behöver du inte oroa dig för att din takbox går sönder eller på något sätt skadas när du är reser.

Locket tål extremt väder utan att skadas vilket är något som är viktigt i Sveriges klimat. Vatten kommer inte in i takboxen, och tack vare dess form såväl som dess hållbarhet väljer många att lämna takboxen året runt på sin Volvo XC för enkel användning.

Som du kanske märker är Thules XT-serie en favorit här på BästaTakboxen, och modellen Alpine är inget undantag.

Motion XT Alpine är lätt att montera tack vare det extra breda förinstallerade snabbfästet PowerClick. Den integrerade momentindikatorn ”klickar” när den är rätt monterad, vilket gör monteringen både snabb och säker.

Om du lyckas få tag på en, förvänta dig att njuta av dubbelsidig öppning, en livstidsgaranti och ett riktigt snyggt utseende. Designen är optimerad för bästa utnyttjande av utrymme, aerodynamik och fordonsanpassning. Den har en lastvolym på 450 liter och har en maxlast på 75 kg. Vill du ha maximal utnyttjning av utrymme på din Volvo så är denna takbox ett bra val för dig. Takboxens framskjutna placering på taket gör att bakluckan går att öppna fullt ut på Volvo XC90, XC70, XC60 och XC40. 

Detta är en väldigt exklusiv, stilren och praktisk takbox från Thule. Skulle denna vara lite billigare skulle den definitivt hamna först på vår lista.

Dess exklusiva design med en unik kombination av två färgtoner ger en unik känsla för din bil. Många takboxar är enfärgade, men denna kommer sannolikt dra till sig uppmärksamhet på ett positivt sätt. Den sticker ut bland alla takboxar på marknaden, och det är sällan man skådar denna takbox på Volvo XC60, XC90, XC70 eller XC40. Men det är konstigt, eftersom den aerodynamiskt strömlinjeformade designen med diffusorteknik optimerar luftströmmarna runt takboxen vilket gör att ingen bensin går till spillo. 

Som med nästan alla Thule-takboxar har den en snabb och säker montering med enhandsgrepp tack vare det förinstallerade Power-Click-snabbfästet med integrerad momentindikator. Den går såklart att öppna med handtag på båda långsidorna, det så kallade DualSide-systemet, som ger dig bekväm montering, i- och urlastning

Centrallåset ger säkerhet som är oslagbar. Den greppvänliga Thule Comfort Key kan endast tas ur låset om alla låspunkter är stängda på ett säkert sätt. Detta gör att det aldrig kommer finnas någon möjlighet eller lucka för tjuvar att stjäla dina ägodelar. Eftersom att utrymmet ska utnyttjas maximalt det möjligt att skjuta fram takboxen maximalt på taket vilket gör det möjligt att öppna bakluckan maximalt för full åtkomst till bagageutrymmet.

Lådans teknologi och funktioner är helt magiska. Den har en automatisk fixering av lasten vilket betyder att när du stänger locket fixeras och säkras lasten automatiskt med hjälp av det nya integrerade lastnätet och boxens crash nose. Dessutom har den en inbyggd lampa för ilastning och urlastning i mörker, vilket ofta är ett problem för många i Sveriges mörker.

Dessutom medföljer måttanpassat överdrag som skyddar takboxen från repor och smuts vid förvaring. Helt klart bäst takbox för Volvo XC90, XC60 eller XC40 om du har pengarna att spendera.

Thule Ranger är en takbox för Volvo XC90, XC60 och XC40 som bygger på en ny, utrymmesbesparande idé. Den tar hänsyn till den platsbrist många har hemma, utan att ge avkall på kraven för en optimalt fungerande takbox. 

Du känner igen den kvalitet som kännetecknar varje Thule produkt. Thule Ranger är utvecklad utifrån grundliga konsumenttester. Resultatet är en ny sorts box, som är enkel att montera och som rymmer hela 280 liter. Och – inte minst – som är lika enkel att montera av igen, rulla ihop och stuva in i skåpet, garderoben, eller där du nu har lite plats över. Lägg därtill en rad smarta funktioner som det kraftiga och vattentäta materialet och du har ännu en lättanvänd och säker Thule produkt.

Denna slags takbox är den bästa för din Volvo om du vill kunna vika ihop eller justera utrymmet beroende på din packning. I leveransen medföljer även en förvaringspåse vilket är bra för förvaring när du inte använder den. Färgen på takboxen är grå/svart, vilket gör att den kommer matcha din Volvo XC60, XC90 eller XC40 perfekt. 

Sammanfattning

Att välja den bästa takboxen för din Volvo XC60, XC90, XC70 eller XC40 kan ta lite tid, men när du väljer ett av alternativen i den här listan kan du vara säker på att du kommer att ha en fantastisk takbox för dina resor.

Tänk på hur enkelt den kommer att installeras och andra funktioner, till exempel ett integrerat ljus eller ett lock som öppnas för dig så att du kan få ut det mesta av din nya takbox utan några problem.

När du har fått din takbox till din Volvo XC-modell kanske du är intresserad av våra takbox tips om saker du inte skall göra och saker du skall göra med din takbox.

Vill du själv titta runt på takbox för Volvo XC60, XC90 och XC40?

Se alla takboxar på CDON här.

Se alla takboxar på Autoexperten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bästsäljare

Populära Artiklar

Köpguider

Tält som takbox – Bäst-i-test [2021] 🥇

Har du någonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? Då …

Läs mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter långkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att känna dig utvilad när du äntligen kommer till …

Läs mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du Måste Packa

Så du har bestämt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och åka bort på semester. Nu då? Det första du måste …

Läs mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Lanksida.se