Hyra eller Köpa Takbox? Guide [2021] đŸ„‡

Takboxar Àr perfekta för att förvara dina resvÀskor och olika typer av utrustning pÄ din fiskeresa eller Ärliga semester. Men det finns nog mÄnga som anser att det Àr en kostsam investering. I denna artikel gÄr vi igenom hur du skall bestÀmma om du skall hyra eller köpa takbox.

Dagens takboxar finns i mÄnga olika typer av material, storlekar och mönster sÄ att de kan rymma allt frÄn nÄgra smÄ resvÀskor till flera snowboards eller fiskespön.

Om du har en begrÀnsad budget och har en planerad resa kan du övervÀga att hyra en takbox istÀllet för att köpa en. Men Àr det verkligen det mest effektiva att göra?

Svaret beror naturligtvis pÄ flera olika faktorer, sÄ det rekommenderas att du tar följande aspekter i beaktande nÀr du fattar detta beslut.

Om du gör resor mÄnga gÄnger om Äret kan det vara mer prisvÀrt att  köpa en takbox istÀllet för att hyra en. Takboxarna varierar i pris frÄn cirka 500 kr till flera tusen kronor men med tanke pÄ att hyra en medelstor takbox under tre dagar kan kosta ungefÀr lika mycket, kan det vara billigare pÄ lÄng sikt att Àga en takbox. Priset Àr enligt oss en avgörande faktor nÀr du funderar pÄ om du ska hyra eller köpa takbox.

Om du bara tittar pÄ priset mÄste du naturligtvis göra din research och fÄ exakta priset för uthyrning jÀmfört med att köpa en takbox. Storlekens kapacitet, metoden som anvÀnds för att fÀsta takboxen pÄ ditt fordon och materialet som takboxen Àr tillverkad av bör alla tas hÀnsyn till. Om du bara reser en gÄng om Äret eller Ànnu mer sÀllan, kan hyrning vara det bÀsta alternativet. Annars Àr det troligt att det Àr smartast och billigast att köpa takboxen.

VÄr erfarenhet om hyra eller köpa takbox sÀger att det blir billigast att köpa en takbox direkt eftersom du dÄ fÄr en lÄngsiktig investering istÀllet för att hela tiden behöva vara beroende av nÄgon som kan hyra ut en Ät dig. Du vet heller inte vad du fÄr nÀr du hyr frÄn nÄgon, medan du vet exakt vad du fÄr nÀr du till exempel köper en Thule.

Hur Àr takboxen ansluten till fordonet?

Metoden som anvÀnds för att fÀsta takboxen pÄ fordonet Àr ocksÄ nÄgot att titta pÄ. MÄnga takboxar krÀver att du har ett takrÀcke medan andra helt enkelt anvÀnder ett rep eller band för att binda takboxen till din bils tak.

Om takboxen som du just har blivit intressera dig för krÀver ett permanent monterat takrÀcke och du inte Àr intresserad av att installera en av dessa pÄ ditt fordon, kan du lika gÀrna fortsÀtta och hyra en takbox istÀllet. Men det finns ocksÄ takboxar som inte behöver takrÀcken. Har du hittat en sÄdan att hyra kanske du anser att det Àr lÀttast att hyra en, och dÄ behöver du inte fundera pÄ frÄgan om att hyra eller köpa takbox. PÄ sÄ sÀtt behöver inga permanenta Àndringar göras pÄ ditt fordon.

Om du redan har ett takrÀcke eller Àr villig att installera ett kan du antingen köpa eller hyra takboxen. I det hÀr fallet kan du övervÀga andra faktorer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. TÀnk bara pÄ att du alltid bör kontakta takboxens tillverkare för att avgöra om ett takrÀcke krÀvs. PÄ det sÀttet vet du sÀkert att det kommer inte att bli nÄgra överraskningar nÀr du fÄr takboxen.

Naturligtvis kan du hitta takboxar som inte krÀver att du har takrÀcke. Om sÄ Àr fallet kan du antingen hyra eller köpa takboxen du vill ha. Takboxar som inte behöver takrÀcke Àr vanliga hos företag som hyr ut takboxar. Det gör att du fÄr mÄnga takboxar att vÀlja mellan om du bestÀmmer dig för att hyra en för ditt fordon utan takrÀcken.

Hur mycket saker kommer du att ta med dig?

Ännu en sak att tĂ€nka pĂ„ i förvĂ€g Ă€r att bestĂ€mma hur mycket du har tĂ€nkt packa i takboxen. Takboxar finns i flera olika storlekar, som bestĂ€ms av antal liter, och de strĂ€cker sig frĂ„n mindre Ă€n 280 liter till över 850 liter.

Extra stora takboxar kan vara vÀldigt dyra men att hyra dem Àr inte alltid dyrt. Takboxarna som rymmer 560 till 850 liter Àr vanligtvis den typ av takbox som Àr som en mjuk vÀska,. Men det det finns Àven vissa hÄrda takboxar som rymmer vÀldigt mycket. Om du behöver en stor takbox och tÀnker anvÀnda den nÄgra gÄnger om Äret Àr det sÄledes bÀst att Äka och köpa en istÀllet för att stÀndigt hyra den. VÄr erfarenhet om hyra eller köpa takbox Àr att de allra flesta tjÀnar pÄ att köpa en direkt, eftersom allas behov Àr olika och du vet aldrig exakt vad du fÄr nÀr du hyr en ny varje gÄng.

En stor takbox Àr dyr men kan vanligtvis köpas för under 1000 kr samtidigt som du nÀstan betalar detta belopp för att hyra den. NÀr du hyr en takbox kommer du att betala mer för de större och de mest vÀlgjorda. StÄr du och velar mellan att hyra eller köpa takbox Àr det oftast bÀst att du helt enkelt köper din takbox om en stor storlek Àr det du vill ha.

Hur kommer du att förvara takboxen nÀr den inte anvÀnds?

Oavsett kostnaden för takboxen eller hur mycket du ska anvÀnda den varje Är mÄste du ocksÄ övervÀga vad du planerar att göra med den nÀr den inte anvÀnds. Att ha en takbox pÄ ditt fordon kan öka din brÀnsleförbrukning och blir dÀrmed dyrare att tanka. Det gör att de flesta tar bort sina takboxar nÀr de inte anvÀnds. Men vad ska du göra efter att du tagit bort takboxen?

Om du vĂ€ljer en mjuk takbox gjord av polyester eller nĂ„gon form av plast kommer den troligen att levereras med en förvaringspĂ„se som du kan anvĂ€nda för att enkelt förvara den. Å andra sidan Ă€r takboxar med hĂ„rda skal lite mer utmanande eftersom du mĂ„ste ha nĂ„gon plats att hĂ€nga den nĂ€r den inte Ă€r pĂ„ ditt fordon. I de flesta fall installerar anvĂ€ndare rack pĂ„ vĂ€ggarna i sina garage eller skjul som gör att de kan hĂ€nga takboxarna dĂ€r.

Om du vĂ€ljer en mjuk typ av takbox spelar det ingen roll om du hyr den eller köper den. Å andra sidan, om du vill slippa besvĂ€ret med att hitta en plats att lagra din hĂ„rda takbox, bör du hyra den istĂ€llet. PĂ„ det sĂ€ttet behöver du aldrig oroa dig för att förvara din takbox ordentligt. Detta Ă€r sĂ€rskilt viktigt om det finns begrĂ€nsat med utrymme i ditt hem, din stuga eller ditt garage. Det Ă€r alltsĂ„ viktigt att du tar hĂ€nsyn till ditt utrymme som du kan förvara takboxen pĂ„ innan du bestĂ€mmer om du vill hyra eller köpa takbox.

Hyra eller köpa takbox?

Sammanfattningsvis Àr det helt upp till dig om du vill investera i en ny takbox eller hyra en. Det finns fördelar med bÄda varianterna beroende pÄ en mÀngd olika faktorer sÄsom hur mÄnga resor du Äker pÄ varje Är, hur du tÀnkt ansluta takboxen till din bil, hur mycket packning du skall ta med dig samt hur dina förvaringsmöjligheter ser ut. Det finns alltsÄ mÄnga individuella aspektar att ta hÀnsyn till vare sig du tÀnkt hyra eller köpa takbox.

Ett populÀrt stÀlle att hyra en takbox pÄ Àr pÄ Hygglo. Vi rekommenderar dock att du köper en takbox eftersom det kommer att kosta mer pengar i lÀngden att hyra jÀmfört med att köpa en direkt. Du bör dock se över dina förvaringsmöjligheter sÄ att du kan förvara den sÀkert nÀr den inte anvÀnds. Om du Àr osÀker pÄ vilken takbox som Àr bÀst pÄ marknaden just nu rekommenderar vi vÄr artikel om de bÀsta takboxarna. 

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

BÀstsÀljare

PopulÀra Artiklar

Köpguider

TĂ€lt som takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Har du nĂ„gonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? DĂ„ …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter lÄngkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att kĂ€nna dig utvilad nĂ€r du Ă€ntligen kommer till …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du MÄste Packa

SĂ„ du har bestĂ€mt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och Ă„ka bort pĂ„ semester. Nu dĂ„? Det första du mĂ„ste …

LĂ€s mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLÀnkar.com - en bra svensk seo-optimerad lÀnkkatalog Lanksida.se