Den Ultimata Guiden till Thule Takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Att fÄ tillrÀckligt med utrymme i bilen för dina vÀskor och redskap utan att offra komfort och sÀkerhet Àr roadtripperns rubiks kub. Om du har fÄtt skrÀck att packa bilen kan det vara dags att övervÀga att utöka fordonets lagringskapacitet med en takbox, och nÀr det gÀller takboxar Àr Thule ett namn du kanske redan har hört talas om.

Varje takbox hjÀlper dig att lösa dina utmaningar pÄ vÀgresan. Med allt ditt bagage förvarat i din takbox kommer det bli mycket lÀttare att hitta laddaren eller proteinbaren. Och tÀnk pÄ det extra benutrymmet!

Thule har regelbundet utsetts till “bĂ€st-i-test” och lĂ€nge varit en av marknadsledarna inom takboxar och billagringslösningar. Och med deras sĂ€kerhetshistorik, ett brett utbud av takboxstorlekar och anvĂ€ndning av hĂ„llbara material av hög kvalitet Ă€r det inte svĂ„rt att se varför.

Denna guide till Thules biltakboxar ger dig den information du behöver för att avgöra om en Thule takbox kommer att fungera för dig.

Svepa i tabellen!

Störst BÀst VÀrde BÀsta Kompakta Takboxen BÀsta Lastboxen
Produkt Thule Motion XT XXL Thule Pacific 700 Thule Force XT S Thule Ranger 90
Volym/kapacitet 610 liter 460 liter 300 liter 280 liter
Öppning Dual-side Dual-side Dual-side BakifrĂ„n
Storlek L: 232 cm
B: 95 cm
H: 47 cm
L: 232 cm
B: 70 cm
H: 40 cm
L: 39 cm
B: 89,5 cm
H: 39 cm
L: 110 cm
B: 80 cm
H: 40 cm
Pris 6990 kr 4999 kr 4695 kr 2999 kr

Vad Àr en Thule Takbox?

Biltakboxar har funnits ganska lÀnge nu och det Àr en stÀndigt vÀxande marknad, vilket gör det svÄrare och svÄrare att veta vad man ska köpa och hur man fÄr valuta för pengarna. Thule grundades i Sverige 1942 och har sedan dess byggt upp sitt rykte för sÀkra, snygga och lÀttanvÀnda takrÀcken och lastboxar.

Thules takboxar Àr slitstarka, hÄrda lastboxar som fÀster sig pÄ ditt biltak. Dessa mÄngsidiga produkter Àr utformade för att lösa ett brett utbud av lagringsbehov samtidigt som vÀgarna blir bekvÀmare och lÀmpligare för dig och dina passagerare. FrÄn fÀltkök till snowboards, solstolar till flugspö, sÄ finns det en förvaringslÄda frÄn Thule för nÀstan alla typer av bagage eller utomhusutrustning.

Uppfinningen av takförvaring har varit en uppenbarelse för vÀgresande och det Àr av goda skÀl. Deras anvÀndbarhet Àr pÄ mÄnga sÀtt imponerande. Idag kan du fÄ en takbox i sÄ mÄnga olika former, storlekar, fÀrger och mönster. Men Thule gör det sÀrskilt bra. Thules takboxkonstruktion Àr ganska lika mellan olika modeller men kan variera nÄgot beroende pÄ önskad styrka och styvhet. De flesta takboxar frÄn Thule ger möjlighet till Ätkomst frÄn bÄda sidorna vilket gör lastning och lossning mycket bekvÀmt.

Hur mycket kan en Thule takbox rymma?

Thules utbud av takboxar Àr utformade för att rymma nÀstan all utomhusutrustning du behöver; lÄng och tunn för skidor och fiskespön till stor och skrymmande för alla dina camping- och utomhusredskap. Campare, klÀttrare, skidÄkare och surfare hittar alla rÀtt storlekar och former för att rymma sin utrustning, utomhusutrustning eller bagage. MÀngden redskap som din förvaringslÄda rymmer beror bÄde pÄ lÄdans form och storlek, det vill sÀga, ju större ditt fordon Àr, desto större kan takboxen vara. Din Prius kanske inte kan rymma en av takboxarna med extra stor kapacitet, men din Suburban har inga problem med det.

SÄ hur mycket kan en Thule-takbox faktiskt rymma? Tja, förvaringsvolymen med en takbox frÄn Thule börjar frÄn 280 liter till 340 liter som i allmÀnhet rymmer redskap för en eller tvÄ personer. I det övre intervallet finns det de över 570 liter som rymmer fem personers packning eller fler, beroende pÄ typ av bagage eller redskap.

De mest populÀra förvaringsboxarna ligger inom intervallet 420 till 510 liter och rymmer vanligtvis packningen för en familj pÄ fyra. LÀngre modeller fungerar bra för skidor och fiskespön, och kortare takboxar rÀcker oftast för campingutrustningen och bagaget.

En medelstor takbox har ungefÀr samma kapacitet som bagaget pÄ en Honda Accord. Du kan fördubbla ditt lagringsutrymme sÄvÀl som lÀngden pÄ föremÄlen du kan ta med dig. Till och med en tur till byggvaruhuset kan vara en lek med gott om plats i din takbox för skrymmande virke, förnödenheter och verktyg.

Om lÀngden Àr viktigast för dig Àr Thule Force XT XXL, med sina 323 cm, den lÀngsta Thule-takboxen. Dina nordiska skidor pÄ 215 centimeter kommer att klara sig bra i den hÀr rutan och den kan rymma upp till sju par. Liksom Motion XT kan den extra stora Force XT lastas med upp till 75 kg och Àr ganska rymlig med 610 liter i volym.

Trots sin lÀngd möjliggör designen enkel Ätkomst till de bakre facken i de flesta standardfordon. Denna lÄnga takbox frÄn Thule Àr 95 cm bred och 47 cm hög.

Vilken Àr den största takboxen frÄn Thule?

TvÄ Thule-modeller passar till beskrivningen av den största tillgÀngliga takboxen. Beroende pÄ om du letar efter lÀngd, bredd eller kapacitet kommer dessa tvÄ takboxar med stor kapacitet att rymma Àven den lÀngsta och mest omfattande utrustningen.

Thules takbox med den högsta viktklassen Àr Thule Motion XT XXL. Den kommer att klara 95 kg redskap och har en kapacitet pÄ 610 liter. Detta val har ocksÄ den mest tillmötesgÄende bredden av alla Thule-takboxar, med sina 95 cm.

Motion XT XXL Àr 232 cm lÄng och 47 cm hög. Vid 25.5 kg Àr den ocksÄ lÀttare Àn mÄnga större takboxar. Motion XT Àr unikt utformad för stor kapacitet och aerodynamik och passar ett brett utbud av fordon. Trots sin storlek rapporteras det av anvÀndarna den Àr tyst pÄ vÀgen.

NĂ€r det gĂ€ller bekvĂ€mlighet möjliggör Motion XT XXL enkel Ă„tkomst till bagageutrymmet och gott om utrymme med de flesta medelstora till stora fordon. Du vill inte betala för extra lagring och sedan förlora Ă„tkomst till baksidan av ditt fordon. Öppningarna frĂ„n bĂ„da sidorna Ă€r utrustade med lyftarmar och greppvĂ€nliga handtag för snabb och enkel Ă„tkomst.

Hur tillverkas Thules takboxar?

Thules takboxar Àr kÀnda för sin sÀkerhet, hÄllfasthet och hÄllbarhet. Takboxen i sig Àr tillverkad av fem lager superstark akryl i bilkvalitet, som ofta anvÀnds för gjutningstillÀmpningar tack vare dess lÀtta vikt och slagtÄlighet. Om miljöfaktorer ingÄr i din önskelista för takboxar, kommer du bli glad av att höra att mÄnga produkter frÄn Thule innehÄller upp till 80% Ätervunnet material.

Ett stort ark av plasten vÀrms upp och vakuumformas till önskad form. Thule-formar Àr utformade för att ge ytterligare styrka och stabilitet genom att införliva spÄr och andra fördjupningar. De flesta takboxarna Àr försedda med inbÀddade stödstÀnger i lÄdans botten för ökad styvhet och viktbÀrande förmÄga. Separata lÄsnings- och öppningsfunktioner via SlideLock-systemet sÀkerstÀller att lÄdan stÀngs ordentligt och lÀtt öppnas utan att behöva hÄllas eller stödjas. Du har ocksÄ mÄnga val som pÄverkar utseendet och funktionaliteten hos din takförvaringslÄda.

NÀr takboxarna anvÀnds Àr de nÀstan alltid exponerade mot vÀder, vind och solen. Skalmaterialet behandlas för ultraviolett skydd för att förhindra blekning och andra solskador. GlÀnsande eller matt yta finns i svart, grÄtt eller vitt, beroende pÄ modell. Thule tillverkar flera typer av ytstrukturer. Till exempel har Sonic Alpine-lÄdan en gropformad topp, liknande ytan pÄ en golfboll, designad för förbÀttrad aerodynamik. Diamantstrukturen frÄn AeroSkin-tekniken av Thule Force hjÀlper till i aerodynamiken och leder Àven bort vatten frÄn takboxen.

De flesta Thule takboxar har flera lÄsningspunkter lÀngs enhetens sidor. Dessa mekanismer Àr unikt utformade för att fungera som bÄde lÄs och gÄngjÀrn för att underlÀtta Thules dubbelsidiga öppningsfunktion.

Materialen som anvÀnds i Thules takboxar klarar omfattande testning genom en rad parametrar. Att besöka Thules webbplats Àr ett Àventyr. Thule gör mycket för att sÀkerstÀlla att deras material tÄl alla möjliga typer av extrema vÀder.

LÄdorna mÄste tÄla slitagesimuleringar inklusive fall-, chock- och krocktester för att bekrÀfta materialets hÄllbarhet och draghÄllfasthet. Innan en Thule-lÄddesign godkÀnns, fÀrdas den praktiskt taget jorden, genom den hÄrdaste arktiska kylan, störtregn, ökenvÀrme och kraftiga vindar.

Är Thules takboxar vattentĂ€ta?

Eftersom takboxar oftast utsĂ€tts för vĂ€der och vind sĂ„ vill du gĂ€rna kĂ€nna dig sĂ€ker pĂ„ att dina tillhörigheter Ă€r torra och rena nĂ€r du nĂ„r din destination. Thule takbox Ă€r, som de flesta hĂ„rdskalade takboxarna pĂ„ taket, vĂ€derbestĂ€ndiga men inte vattentĂ€ta. Men det Ă€r bara en teknisk detalj…

För att en produkt ska vara tekniskt vattentÀt mÄste den hÄlla insidan helt torr, Àven nÀr den Àr nedsÀnkt i vatten. Thule takbox Àr utformad för att hÄlla fukt frÄn regn eller snö ur lÄdan. Skalmaterialet Àr ogenomtrÀngligt för vatten och öppningarna Àr försedda med tÀtningar som hÄller fuktigt och vÄtt vÀder ute. Thules hÄrda skal och böjda aerodynamik bidrar ocksÄ till vÀderbestÀndighet genom att snabbt leda fukt bort frÄn takboxen.

Om extremt vÀder förvÀntas under din resa, behöver du inte lÄta det beröra dig för mycket. SÄ lÀnge takboxen inte Àr överfylld och Àr stÀngd och lÄst ordentligt kommer din utrustning att vara torr.

Hur installerar man en Thule takbox?

Det kan finnas tillfÀllen nÀr du inte behöver din Thule takbox pÄ din bil, sÄ det Àr viktigt att installationen och borttagningen av lÄdan Àr sÄ enkel som möjligt. Thule har utformat sina fÀstsystem med bekvÀmlighet och sÀkerhet i Ätanke.

Takboxar krÀver att ditt fordon Àr utrustat med ett takrÀcke för att bÀra takboxens vikt. MÄnga fordon levereras med ett fabriksinstallerat takrÀcke eller takstÀnger, men vissa gör det inte. TakrÀcken pÄ eftermarknaden Àr dock mÄnga och du bör inte ha nÄgra problem med att hitta en som passar ditt fordon.

Som tur Àr sÄ Àr mÄnga av Thule takbox utformade för att passa de flesta vanliga takrÀcken. För att vara sÀker rekommenderas det att du bekrÀftar att ditt takrÀcke Àr kompatibelt med önskad Thule takbox. Om du planerar att anvÀnda en takbox med större kapacitet, sÄ ska du vÀlja ett takrÀcke som Àr klassat för det viktintervallet. Thule och andra leverantörer tillverkar en mÀngd olika takrÀcken och erbjuder enkla online-metoder för att vÀlja rÀtt rÀcke för ditt fordon.

Med rÀtt takhÄllare installerad Àr du redo att placera din Thule takbox pÄ taket. För Thule takbox utrustad med Thules signatur AcuTight-bultar, se till att knapparna inuti lÄdan vrids för att helt öppna klÀmmorna som strÀcker sig under lÄdan. Detta kommer att göra positioneringen mycket enklare. För de flesta takboxstorlekar behöver du en andra person för att lyfta lÄdan upp pÄ taket. Med lÄdan vilande pÄ takrÀcken, ska du utvÀrdera flera faktorer innan du fÀster takboxen pÄ dina takrÀcken.

Hur tar man bort en Thule takbox?

Thule, som Àr kÀnda för sin anvÀndarvÀnliga syn pÄ bekvÀmlighet, har sett till att det gÄr snabbt och enkelt att ta bort en takförvaringsbox. För takboxar med AcuTight-spÀnnmekanismen handlar det om att komma Ät insidan och lossa varje knapp tills klÀmmorna som fÀsts pÄ takrÀcket Àr helt öppna.

För system med U-byglar och plattor skulle du lossa de lÀttgreppliga knapparna och ta bort byglarna. NÀr fÀstmekanismerna Àr urkopplade kan du lyfta takboxen frÄn takrÀcket och placera den pÄ en stabil yta.

Det rekommenderas, om inte din Thule takbox Àr en mycket liten modell, att du har en person som kan hjÀlpa dig att försiktigt lyfta ned takboxen frÄn taket. Det kan vara frestande att göra det sjÀlv, men trots alla dessa kollisionstest vill du inte riskera att tappa lÄdan och riskera onödiga skador. 

Hur lÄser man upp en Thule takbox?

Thules innovation gÀller Àven för nycklar, lÄs och stÀngningsmekanismer, som Àr utformade med sÀkerhet och bekvÀmlighet i Ätanke. Thule har ocksÄ inbyggda skydd för att förhindra felaktig stÀngning och lÄsning av lÄdan.

Thule takbox med dual-side, alltsÄ öppning frÄn bÄda sidor, kommer att ha ett lÄs för bÄda sidorna som lÄses med samma nyckel. MÄnga takboxar frÄn Thule Àr utrustade med en nyckelinsats i mitten av ett ergonomisk och komfortabelt lÄs, vilket gör det enkelt att lÄsa upp och öppna lÄdan Àven med vantar eller handskar pÄ.

Andra takboxar har Thules SlideLock-system med separata lÄs- och stÀngningsfunktioner. SlideLock-fliken flyttas i sidled för att stÀnga takboxen och har en indikator pÄ att boxen Àr stÀngd och lÄst. För ökad sÀkerhet kommer nyckeln inte att vridas om inte alla spÀrrmekanismer Àr ordentligt inkopplade. Nyckeln kan inte tas bort frÄn lÄset om inte lÄdans lock Àr stÀngt och lÄst ordentligt.

Kan en Thule takbox lÄsas upp utan nyckel?

Alla takboxar frÄn Thule Àr försedda med mekanismer för lÄsning med nycklar. Varje ny takbox kommer med tvÄ nycklar. I momenten nÀr man packar eller packar upp Àr det dÀremot inte ovanligt att lÀgga föremÄl pÄ fel stÀllen. Om du tappat bort nyckeln till din takbox frÄn Thule kan du köpa en ersÀttningsnyckel. Det fyrsiffriga numret Àr stÀmplat pÄ lÄscylinderns framsida och skall se ut ungefÀr som N123. Numret Àr synligt Àven om takboxen Àr lÄst, och kommer att behövas för att sÀkerstÀlla att du bestÀller rÀtt nyckel för ditt lÄs.

Det kan ta nÄgra dagar till en vecka att ta emot ersÀttningsnyckeln. Om det inte Àr möjligt att vÀnta flera dagar kan du behöva hjÀlp av en lÄssmed. Eftersom sÀkerhet Àr ett av Thules största prioritet gör de det inte lÀtt att komma Ät en takbox frÄn dem utan nyckel. SÄ om du behöver anvÀnda takboxen i vÀldigt snart kan en lÄssmed vara det smartaste alternativet.

Om du inte kan komma Ät din Thule takbox pÄ grund av att lÄset Àr skadat finns det ersÀttningslÄs tillgÀngliga frÄn Thule och andra leverantörer. Om en nyckel inte alls kan sÀttas in kan du behöva borra ut cylindern för att byta ut den. Om du gör detta, se till att du inte borrar i den omgivande plasten.

ErsÀttningslÄs och detaljerade installationsinstruktioner finns tillgÀngliga frÄn Thule. Om ditt lÄs fungerar men du vill byta ut hela lÄscylindern kan du fÄ en nyckel frÄn Thule. Detta gör att du kan ta bort cylindern helt och ersÀtta den med en ny. PÄ Thules webbplats kan du ange artikelnumret för din produkt och matcha din förvaringslÄda med rÀtt ersÀttningscylinder.

Hur reparerar man en Thule takbox?

SÄ du Äker in i ditt garage och glömmer bort att din takbox frÄn Thule Àr pÄ taket. Du rensar inte riktigt garageporten nÀr du Äker in och spricker eller fÄr mÀrken i lÄdan. Det krÀvs mycket för att skada en Thule takbox, men det kan hÀnda. Ju kallare vÀdret Àr, desto styvare blir plasten, vilket gör den mer lÀttpÄverkad av sprickor.

Det Àr möjligt att fixa en mindre spricka eller buckla sjÀlv med olika produkter, sÄsom epoxier, flytande gummi, flytande harts och lappar. Det finns mÄnga produkter, metoder och processer, var och en med sina egna detaljerade instruktioner om hur du kan slutföra din specifika typ av reparation. Processen innebÀr vanligtvis att applicera tejp för att stabilisera sprickan, fylla sprickan med den produkt du vÀljer, hÀrda den, sedan slipa och efterbehandla den. Processen liknar pÄbyggnad. För betydande sprickor och bucklor rekommenderas att du tar kontakt med ett företag som erbjuder plastreparationer som utvÀrderar skadan och gör reparationen, om möjligt.

Om en Thule-funktion behöver repareras eller en del behöver bytas ut, kan du fĂ„ ett brett utbud av reservdelar och utrustning för varje takbox som Thule tillverkar. Åtdragningsknappar, lĂ„smekanismer, hĂ„rdvarusatser, locklyftare, tĂ€tningsband och mĂ„nga andra delar finns att köpa.

Vilket Àr det bÀsta sÀttet att förvara en Thule takbox?

Om du frÀmst anvÀnder din takbox för skidÄkning pÄ vintern, kommer du utan tvekan att vilja ta bort den frÄn taket och förvara den nÄgon annanstans under sommarmÄnaderna. Det finns mÄnga praktiska förvaringslösningar för din takbox, beroende pÄ din situation.

Om du har en kÀllare, ett förrÄd eller ett garage med tillrÀckligt med utrymme för att lagra din Thule sÄ Àr det bra. Se bara till att den placeras pÄ en stabil, plan yta. Det kan vara till hjÀlp att placera en gammal handduk eller filt under takboxen, sÄ om den förflyttas sig blir botten skyddad. Om du behöver förvara din takbox utomhus rekommenderas det att du tÀcker den med en presenning för att skydda den frÄn konstant exponering för vÀder och vind.

Om du har problem med att hitta plats för att lagra din Thule takbox sÄ Àr det inga problem. Du behöver inte grÀva ut det bakom golfklubborna, jullÄdorna och campingutrustningen varje höst. Thule vet att garageutrymmet Àr vÀrdefullt, sÄ de har designat innovativa lagringslösningar för din takbox och annan utomhusutrustning.

Thule MultiLift Àr ett remskivsystem som monteras pÄ ditt garage eller kÀllartak och lagrar din lÄda upp och ut ur vÀgen frÄn dina andra prylar. Starka rep lindas runt din förvaringslÄda och remskivsystemet gör att du kan lyfta lÄdan upp till taket. Lyftningen utförs med hjÀlp av ett vevsystem, vilket anvÀndarna föredrar framför hissar som krÀver att anvÀndaren hanterar repen.

Det Àr viktigt att se till att hissen du vÀljer Àr klassad för den vikt du vill lagra. Thule MultiLift Àr en hissanordning med hög kapacitet som stöder upp till 100 kg. En gummistötfÄngare i övre Ànden förhindrar skador frÄn kontakt med lyftmekanismen. Enheten levereras förmonterad med borrmönster för enkel installation. NÀr din MultiLift inte lagrar din Thule-lÄda kan den tillgodose valfritt antal lagringsbehov, till exempel kanoter, kajaker eller surfbrÀdor.

Eftersom takboxar kan bli ganska smutsiga nÀr de anvÀnds, rekommenderas det att du rengör lÄdan vÀl varje gÄng du tar bort den frÄn takrÀcket och förbereder dig för att förvara den. Detta förhindrar att förvaringsrep eller remmar repar ytan och sÀkerstÀller att smuts inte kommer att falla pÄ huvudet medan du gÄr ut ur bilen.

En rengöringslösning fri frÄn alkohol, blekmedel och ammoniak rekommenderas. Det Àr en bra idé att förskölja lÄdan och sedan applicera rengöringslösningen och torka av lÄdan med en mjuk mikrofiberduk. Skölj noggrant med rent vatten och torka sedan med en annan mikrofiberduk. NÀr du ska anvÀnda din takbox för din nÀsta bilresa Àr den dÄ ren och klar att rulla.

SÄ, vad Àr det bÀsta sÀttet att lagra en Thule takbox? Allt beror pÄ vad ditt tillgÀngliga lagringsutrymme tillÄter. Om utrymmet Àr stort i ditt hus, erbjuder Thule MultiLift en kreativ lösning utan att uppta alltför mycket golvyta.

Vilka Àr bÀst, Thules eller Yakimas takboxar?

Om du har börjat söka efter bÀsta takboxen för ditt fordon kanske du vet att Thule och Yakima leder marknaden. Thule Àr ett svenskt företag och dess produkter Àr vÀrldsledande för sin innovativa konstruktion och eleganta design. Det finns ocksÄ andra svenska företag sÄsom Packline och Calix, men dessa Àr tyvÀrr inte jÀmförbara globalt som med Thule och Yakima. Yakima, ett företag frÄn Washington, Àr fÀmst kÀnt för sin produkteffektivitet och anvÀndbarhet.

BÄde Thule och Yakima förtjÀnar sina fantastiska rykten och tillverkar vÀderbestÀndiga, funktionella takboxar som bÄde skyddar din utrustning och levererar den till sin destination. De tvÄ företagen Àr vÀldigt nÀra varandra nÀr det gÀller installation och uppmÀrksamhet pÄ sÀkerhet och praktiskhet.

BÄda erbjuder livstidsgarantier för sina takboxar, men Yakimas garanti har vissa begrÀnsade funktioner. Vissa konsumenter föredrar Yakimas installationsmekanism, men Thules indikator eliminerar gissningar nÀr man drar Ät klÀmmorna.

Sammantaget tyder kundrecensioner och tester pÄ att Thule har en liten kant över Yakima pÄ grund av dess attraktiva, aerodynamiska design och specialiserade ytor. Dessa funktioner har dock ett pris, och Yakima vinner dÀrför för budgetinriktade konsumenter. Dessutom erbjuder Thule fler val inom bilförvaringsprodukter och tillbehör. I slutÀndan kan det inte bli fel med nÄgon av tillverkarna. Om du uppskattar stil och estetik och inte har nÄgot emot att betala lite mer Àr Thule en bra investering för dig.

Om du har fÀrdats med din surfbrÀda eller ditt medeltida spelspjut som sticker ut i framsÀtet pÄ din bil, kan det vara dags att komplettera din fordonsförvaring med en takbox.

Inte bara Àr för mycket redskap och bagage obekvÀmt för passagerare utan det kan ocksÄ hindra förarens syn och pÄverka sÀkerheten. Takboxar Àr sannolikt inte en av de leksaker du köper och aldrig anvÀnder. Deras mÄngsidighet och funktionalitet har visat sig vara anvÀndbar, sÀsong efter sÀsong.

Related Posts

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

BÀstsÀljare

PopulÀra Artiklar

Köpguider

TĂ€lt som takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Har du nĂ„gonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? DĂ„ …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter lÄngkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att kĂ€nna dig utvilad nĂ€r du Ă€ntligen kommer till …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du MÄste Packa

SĂ„ du har bestĂ€mt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och Ă„ka bort pĂ„ semester. Nu dĂ„? Det första du mĂ„ste …

LĂ€s mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLÀnkar.com - en bra svensk seo-optimerad lÀnkkatalog Lanksida.se