Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du Måste Packa

Så du har bestämt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och åka bort på semester. Nu då? Det första du måste göra är avancerad planering eftersom du måste vara beredd på nästan vad som helst när du reser med barn.

Oavsett dina barns ålder eller kön är det nästan garanterat att du kommer att uppleva det oväntade, och att vara beredd på detta kan göra den tiden lite mindre stressande för alla.

Beroende på hur lång körning du har, måste du också packa saker för att hålla bilen lite renare och barnen lite mer upptagna. Även om utrymmet i ditt fordon är begränsat finns det några föremål som man nästan måste ha, som förhoppningsvis passar bra någonstans i bilen.

Dessa saker kan göra stor skillnad för hur du känner för resan när du kommer hem. Om du vill göra din familjeresa lite enklare, förutom att skaffa den bästa takboxen, så är nedan 10 saker du kan packa för att hålla alla nöjda under åkturen.

Du undrar sannolikt redan vad dessa påsar kommer att användas till och svaret är ganska enkelt. Barnen kan ta dessa påsar och lägga sitt eget skräp inuti så att du när du gör ett litet stopp kan de tömma påsarna i offentliga soptunnor och på så sätt hålla bilens insida mycket renare.

Utan påsarna kan barnen bli frestade att kasta sitt skräp på golvet eller stoppa mycket skräp i en enda påse. När barn har sina egna personliga skräpspåsar ger det dem en känsla av ägande och gör det mycket mer troligt att de kommer att hålla sitt personliga utrymme inne i fordonet mycket renare.

Genom att tömma påsarna varje gång du stannar kan de behålla sina personliga påsar efteråt och du behöver inte fortsätta att förse dem med flera påsar. Det ger en bil som är mycket mindre stökig, för att inte tala om ett enkelt sätt att lära barnen att städa efter sig själva.

2. Fyra till åtta liter vatten

Dagens vattenflaskor är lättare att ta med sig än någonsin tidigare. Det spelar ingen roll om du köper destillerat vatten eller bara fyller en tom petflaska med kranvatten. Så länge det finns vatten inuti flaskan kommer den att göra nytta för dig under resan. Men vad ska vattnet användas till?

Nästan allting! Du kan använda det för att fylla på enskilda vattenflaskor eller till och med för rengöring av fingrar när klibbiga snacks gör barnens eller vuxnas händer lite smutsigare än de vill. Och medan du håller på med det kan du även ta med några tvättdukar och placera dem nära vattenflaskan.

På så sätt kan du försiktigt luta kannan eller flaskan och fukta en trasa om du behöver torka av ansiktet eller nacken. Faktum är att det finns massor av användningsområden för vatten när du reser, så det kan vara en riktig livräddare på många sätt att ha några liter vatten i närheten.

Åh, och glöm inte att köpa extra vatten eller fylla på flaskorna i vattenkranar nästa gång du slutar ta en paus. Du vill behålla vattenflaskorna eller vattenkannorna välfyllda under hela resan.

3. Våtservetter

Det spelar ingen roll hur gamla dina barn är eftersom våtservetter ger dig otroligt många användningsområden under en lång bilresa. Från att torka ansikten och händer till att rensa ett fönster från skräp och så mycket mer. Våtservetter kan användas till nästan vad som helst.

Du kan städa upp röra i bilen när något har spillts och till och med se till att de händerna i bilen alltid är rena. Om du inte förstår hur värdefulla våtservetter är, köp bara några paket och ta med dem på din nästa resa så märker du snabbt.

Du kommer troligen att upptäcka användningsområden för dem som du aldrig visste fanns. Och naturligtvis, låt oss inte glömma deras mest användbara syfte hittills – att hjälpa dig när du byter en blöja!

Dessutom, om du glömmer att köpa våtservetter kan du till och med göra dina egna. Göra några pappershanddukar våta, vrid dem så att de inte blir alltför blöta och lägg dem sedan i en ren och genomskinlig plastpåse med en supertät förslutning. Du kan till och med placera dem i en gammal tom våtservettbehållare. De är verkligen användbara.

4. Ficklampor för alla

När du har barn i bilen kommer de väldigt lätt bli uttråkade. Om du kör på natten blir det en ännu större utmaning att ge dem roliga aktiviteter eftersom de inte kan se någonting. När varje barn har sin egen ficklampa är det även möjligt att läsa när det är mörkt ute.

I själva verket kommer barn i alla åldrar snart att upptäcka alla möjliga sätt att använda sina ficklampor och det faktum att de finns i en mängd olika färger gör dem ännu roligare för barnen att använda.

Naturligtvis kan vuxna också använda ficklampor eftersom de gör det enkelt att leta efter något man tappat på golvet eller till och med se instrumentbrädan lite tydligare. För barnens ficklampor, se till att du väljer de som har handledsremmar för att göra det mindre troligt att de tappar dem. Barnen kommer definitivt att njuta av ficklamporna för en mängd olika anledningar utan att oroa sig för att tappa dem eller förlora dem i mörkret.

5. En hörlursdelare

Om du har en bil med en inbyggd skärm för att visa filmer på är hörlurar en nödvändighet för barnen som tittar på filmerna. En hörlursdelare gör att två personer samtidigt kan lyssna på ljudet och låter dem höra allt som sägs på skärmen medan du och passageraren eller föraren sitter i tystnad.

Det bästa är att hörlursdelare är löjligt billiga – du kan få en bra uppsättning för under 50 kr – men de kan vara riktiga betydelsefulla när du vill att barnen ska hålla tyst ett tag.

Och ifall du undrar kan hörlursdelare också tillåta mer än två lyssnare åt gången. Många är faktiskt gjorda för upp till fem lyssnare åt gången, vilket gör dem perfekta för dem med stora familjer.

De fungerar också bra; i själva verket kommer du sannolikt att bli lite förvånad över kvaliteten på dessa högteknologiska men billiga prylar och de är extremt lätta att hitta i både vanliga fysiska butiker och onlinebutiker.

6. Hygienartiklar av alla slag

Glöm inte hygienartiklar som pappershanddukar, toalettpapper och servetter när du planerar för en familjetur. Var och en av dessa artiklar har sitt eget användbara syfte och du kan få dem alla till mycket rimliga priser, särskilt om du handlar i lågprisbutiker.

De tar sannolikt inte heller för mycket utrymme i bilen och du kan lämna dem i bagageutrymmet om du vill. Precis som med våtservetter kan du använda dessa hygienartiklar av olika skäl. Låt oss erkänna det; det finns tillfällen då du behöver en våtservett och andra tider när du behöver en servett som är torr.

Pappershanddukar och pappersservetter är perfekta för det syftet. Du kan torka ansiktet och munnen, rengöra instrumentbrädan eller ett fönster och till och med snyta dig om du nyser eller är förkyld. Möjligheterna är oändliga, så glöm inte att packa med dig många av dessa hygienartiklar till varje resa du gör.

7. Ljusstavar

Barn älskar ljusstavar och inte bara är de mycket roliga att leka med, de kan också göra barnen lite mindre rädda om du stannar på ett hotell och de sover i en annan säng.

Ljusstavar är super billiga och finns i en mängd olika färger, vilket gör dem både underhållande och färgglada. Ge dem till barnen när de börjar fråga “är vi där än?” eller när de har slut på andra leksaker och börjar gnälla att de är uttråkade.

En annan fördel med att köpa ljusstavar är deras tillgänglighet. Om du stannar vid någon typ av turist- eller souvenirbutik kan du vanligtvis hitta dem i många olika former, mönster och färger. För att använda dem, böj dem i hälften och massera dem från kant till kant. Ljusstavarna gör resten själva och de kan hålla barnen upptagna medan du koncentrerar dig på andra saker.

Ett ord av försiktighet med ljusstavar: de håller vanligtvis inte mer än några timmar åt gången, så fyll på med dem och köp många åt gången om du kan. Det är väldigt enkelt att göra, och förutom alla andra fördelar de erbjuder är de också mycket billiga.

8. En liten kvast

Detta är återigen ett föremål med till synes oändliga användningsområden. Om du stannar vid stranden längs vägen kommer sand oundvikligen att komma in i bilen, vilket kan vara obehagligt när du sätter dig i bilen igen.

En liten kvast kan snabbt och enkelt borsta bort tillräckligt med sand så att sandkornen inte gör alla obekväma och känner sig ”taggiga”. Små kvastar är också lätta att förvara i bilen när de inte används.

Kvastar kan hålla damm och annat skräp borta från bilbarnstolarna och till och med från att komma in mellan de olika delarna i bilstolen. En liten kvast tar inte mycket plats i bilen och det är också mycket lättare att hantera den när du använder den för att bli av med smuts i hela fordonet.

9. Små återförslutbara påsar med viktiga saker

Små återanvändbara plastpåsar kan fyllas med snacks, nötter och energibars, för att inte tala om små föremål som du inte vill förlora, till exempel tvättmarkörer, pussel och reseböcker.

Att hålla leksaker och snacks i dessa påsar gör det mycket mindre troligt att någon tappar de på golvet, vilket i sådana fall kan göra det svårt att hitta dem om det är mörkt ute. Du kan också behålla de små påsarna i en större påse för att göra det lättare att komma åt dem när du vill.

Naturligtvis fungerar det bättre om dina barn lägger tillbaka föremålen i påsarna när de är färdiga med dem men det är inte alltid ett realistiskt mål. Faktum är att alla småsaker som du vill ta med dig på din resa får plats i dessa påsar, särskilt eftersom de finns i så många olika storlekar.

10. Kuddar och filtar

Även på korta vägresor är chansen stor att någon kommer att vilja ta sig en tupplur någon gång och det är väldigt svårt att ta sig en tupplur utan en kudde, speciellt när du sitter upprätt i ett fordon som rör sig.

När du tar med några kuddar och filtar kan barnen somna i baksätet när de vill och filtarna kan användas som kuddar om du skulle behöva dem.

Om du planerar att köra när det är mörkt ute är kuddar och filtar särskilt användbara. Även om barnen är vakna och pigga under bilresan så tar det inte lång tid innan ögonlocken börjar falla när det börjar bli mörkt ute.

Dessutom kommer filtar till användning när föraren av fordonet föredrar att luften är lite på den svala sidan medan alla andra är iskalla. Även under sommarmånaderna kan barnen tycka att bilen är för kall och filtar och kuddar kan då vara till stor hjälp.

11. Övningskörningsskylt

Har du lite större barn kan det vara ett ypperligt tillfälle att övningsköra lite grann under en bilresa. Inte bara är detta bra för barnen som får öva sin körning, utan det är också ett sätt för dig som förare att kunna ta en liten paus från körningen och hämta andan.

Detta utgår självklart från att barnet har fyllt 15 år och ni har gått på handledarutbildningen. Genom att variera vem som kör under resan kommer ni snart upptäcka att det blir en roligare resa och även en mer lärorik sådan. Som förare är man ofta fokuserad på vägen medan man som passagerare har chansen att få njuta av utsikten som man ställs inför. Genom att variera chaufför får man därför det bästa av båda världar – både att köra, som många brukar tycka är roligt, men också att njuta av de fantastiska miljöerna runtomkring. 

En fördel med detta är också att övningskörningsskyltar är väldigt billiga. Det krävs ingen stor investering för att ta med en övningskörningsskylt i bilen och den tar väldigt lite plats. Det finns olika typer och regler för övningskörningsskyltar, som till exempel magnetfäste eller sugproppar. Fundera därför på vilken typ av skylt som passar dig bäst och hur du eventuellt tänkt övningsköra under resans gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bästsäljare

Populära Artiklar

Köpguider

Tält som takbox – Bäst-i-test [2021] 🥇

Har du någonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? Då …

Läs mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter långkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att känna dig utvilad när du äntligen kommer till …

Läs mer →
Köpguider

Bästa Takboxen – Stort Bäst-i-test [2021] 🥇

Vi gillar att föreställa oss vägresor som det bästa av personlig frihet och familjetid. Det är vår chans att komma bort från vår dagliga rutin …

Läs mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Lanksida.se