Transportera Snowboard på Bilen – Bäst-i-test [2021] 🥇

Transportera en Snowboard på Bilen

Snowboard är en populär sport och om du utövar aktiviteten regelbundet vill du troligtvis ha ett takräcke ovanpå ditt fordon för att underlätta transporten av din snowboard.

Dessa takräcken håller din snowboard säkert medan du vandrar i bergen, och många av dem kan transportera mer än en snowboard på bilen åt gången.

Ofta liknar dessa snowboardräcken mycket skidräcken, så att du kan ta med flera delar av din vinterutrustning på bara en sak. För att komma igång behöver du bara veta vilken typ av bil du äger och hur många snowboards du ska transportera. När du väl vet detta är resten enkelt.

Nedan följer några av de bästa produkterna att undersöka om du vill ha något som hjälper dig att transportera snowboards effektivt.

Swipea i tabellen!

Produkt Vikt Mått (cm) Lastkapacitet Pris Betyg
Thule SnowPack Snowboardhållare i Aluminium 5.11 kg L: 87
B: 7
H: 10
Skidor: 6 par
Snowboards: 4
2190 kr
Yakima FatCat EVO 6 5.80 kg L: 102.9
B: 9.5
H: 13.3
Skidor: 6 par
Snowboards: 4
2095 kr
MENABO Iceberg 4 1.43 kg L: 10
B: 2
H: 10
Skidor: 4 par Snowboards: 2 450 kr
Mottez Carrier 18.8 kg L: 65
B: 47
H: 106
Skidor: 6 par
Snowboards: 4
2300 kr
Fabbri Taco Ski & Board Magnetic 5 kg L: 70
B: 40
H: 40
Skidor: 3 par
Snowboards: 2
1400 kr

Thule SnowPack-takhållaren har mjuka gummiarmar för att greppa dina skidor och snowboards utan att repa på ytan på fordonet. Det är den perfekta hållaren för tjockare moderna snowboards och har till och med en stor knapp för att göra det lättare att öppna och stänga takhållaren.

Du kan till och med använda knappen när du bär handskar tack vare storleken. SnowPack-bäraren levereras med verktygsfri monteringshårdvara som gör att räcket kan sitta bekvämt på taket på din bil och förlängningsfötterna höjer bäraren så att även skidor med höga bindningar kan rymmas.

Att lära sig att transportera ett snowboard är mycket lättare när du har hittat rätt typ av takhållare och Thule SnowPack-skidhållaren gör att du kan montera snowboards högst upp på ditt fordon så att fler får plats i bilen.

Yakima FatCat 6 EVO-takhållaren rymmer upp till sex par skidor eller fyra snowboards och är perfekt för stadsjeepar och människor som har mycket skidutrustning. 

SKS-låset (Same Key System) gör att du kan gå någonstans utan rädsla för att förlora din utrustning och den kan installeras snabbt och enkelt utan att använda några verktyg. Det är en väldigt användbar takhållare för många skidor och snowboards i diverse olika storlekar.

Nackdelen med den här takhållaren är att den är svår att få tag på. Det är få återförsäljare i Sverige som har denna i sitt lager och det kan därför vara relativt besvärligt att köpa den. Men att lära sig att transportera snowboards eller skidor är mycket mindre komplicerat nu när du känner till den här produkten. 

MENABO Iceberg 4

Med förmågan att hålla upp till 6 tjocka skidor eller fyra snowboards har MENABO-takhållaren och snowboardstället knappar som öppnar och stänger takhållaren, även med vantarna på. Den levereras med två uppsättningar nycklar för enkelhets skull och är installeras över dina takräcken för att skapa enkel användning.

Takhållaren är snyggt och aerodynamiskt utformat och framhäver dina coola snowboards eller skidor samtidigt som den skyddar både din utrustning och ditt fordon väldigt bra. Utseendet är vardagligt och är det gör den till den perfekta lösningen när du behöver extra utrymme i bilen för nästa resa till skidbackarna.

Att räkna ut hur man transporterar en snowboard på bilen eller en uppsättning skidor blir genast lättare med denna multifunktionstakhållare. Till en kostnad av mindre än 500 kr behöver du inte lägga en förmögenhet bara för att få något användbart. Det är även korrosionsbeständigt och en neutral svart/silvrig färg för extra stabilitet och livslängd. Det gör att du kan transportera snowboard på bilen utan minsta bekymmer.

Denna snowboard/skidhållare från Mottez är helt klart den bästa om du inte har tillgång till takräcken på din bil. Du monterar den på dragkroken bakom bilen och sedan är du redan färdig att åka. 

Den sättes fast på dragkroken med hjälp av ett snabbklickningssystem. Med det åtdragningsbara handtaget kan du justera hur tajt den skall sitta direkt. Höjden är justerbar genom dess armar och hänglås samt nyckel följer med. Den är dessutom rostskyddad och målad med värmehärdad epoxipulverfärg vilket ökar livslängden för både dess estetik men också funktion. 

Mottez Carrier skidhållare är också extremt snabb att fästa. Skidorna och snowboard på bilen förblir lättillgängliga, vilket alltid uppskattas när det är dags att packa upp och påbörja åkturen. Skidorna och snowboardsen är vända mot vägen och detta gör att de påverkas mindre av vinden. Den kan dessutom fällas ner, dock inte på minibussar och herrgårdsvagnar. Maximal vikt som stöds är 30 kg och den kan bära antingen 6 par skidor, 5 par skidor och 1 snowboard eller 2 par skidor och 2 snowboards.

Ett solklart alternativ för den som inte vill installera takräcken på sin bil!

Denna skid- och snowboardhållare från Fabbri är kanske en av de enklaste men också bästa på marknaden. Den är inte bara väldigt snygg på din bil, utan också väldigt funktionerlig. Genom ett magnetiskt system behöver du inte ha några takräcken installerade för att kunna transportera din skidutrustning dit du vill. Det enda som behövs är en snabb installation som enkelt vägleds genom den medföljande manualen. 

Snowboardhållaren rymmer upp till 2 snowboard på bilen, eller 3 par skidor. Det är med andra ord en perfekt takhållare för dig som skall på en mindre skidutflykt med familjen eller bara för att transportera dig mellan skidbackarna. Den har dessutom ett stöldskydd samt en säkerhetskabel i stål som gör att den är ordenligt fäst på bilen. Magneten är reptålig så du behöver inte oroa dig över kvaliteten oavsett om du har småbarn eller tänkt sätta fast den i lugn och ro helt ensam. En snabb montering helt utan verktyg, det kan inte bli lättare än så.

Sammanfattning om transportera snowboard på bilen

Att undersöka hur man transporterar en snowboard leder dig vanligtvis till någon typ av takräcke som är tänkt att rymma en mängd olika produkter. När du har slutfört denna lilla research online har du troligtvis insett vad du behöver för att tillgodose dina behov. Eftersom produkterna finns i alla prisklasser bör du enkelt kunna hitta ett snowboardställ som passar just din budget. Behöver du stora takboxar för att transportera många skidor eller snowboards kan du även kika på vårt inlägg om de bästa takboxarna just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bästsäljare

Populära Artiklar

Köpguider

Tält som takbox – Bäst-i-test [2021] 🥇

Har du någonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? Då …

Läs mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter långkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att känna dig utvilad när du äntligen kommer till …

Läs mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du Måste Packa

Så du har bestämt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och åka bort på semester. Nu då? Det första du måste …

Läs mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Lanksida.se