Bästa Cykelhållaren till bil 2024 » Köpguide & Bäst i test

En cykelhållare är ett av de populäraste tillbehören att köpa till sin bil. Kombinationen bil plus cykel är oslagbar oavsett om du ska ut på en dagsutflykt eller en längre semester. Här listar vi de bästa cykelhållarna till bil som finns på marknaden idag.

Vi går igenom ett antal olika sätt lasta sin cykel på din bil samt gör en bäst i test lista för cykelhållare, både för 1,2,3 och 4 cyklar. Här finns varianter för bilar med dragkrok, utan dragkrok eller om du hellre lastar din cykel på taket. Flera varianter av framförallt Thules cykelhållare finns med i vårt online test.

Bästa cykelhållaren 1 till 2 cyklar

xpress970-cykelhållare-thule-2-cyklarCykelhållare Xpress 970
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris ca 1000 kr
För 1-2 Cyklar » För dragkrok » En stabil och bra enkel cykelhållare från Thule för dragkrok, iso godkänd. Användare upplever den som stadig, enkel att montera samt lätt att stuva undan. En testvinnare enligt oss.
Till Butik | Ad- Au
RideOn Cykelhållare
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 2899 kr
2 Cyklar » För dragkrok » Tiltfunktion som fungerar även med cyklar lastade. Ljusramp och nummerplåtshållare så att dessa syns även när du har lastat flera cyklar. Fina omdömen och höga betyg.
Till Butik | Ad- Au
takmonterad-cykel-2Takmonterad cykelhållare ProRide 598
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 1295 kr
1 Cykel » För takmontering » Stabil och säker produkt för snabb enkel och exakt fastsättning av din cykel på taket. Satsa på kvalitet så det inte händer en olycka.
Till Butik | Ad- Au

Bästa cykelhållaren 3 till 4 cyklar

cykelhållare hangon-4-thuleCykelhållare HangON
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 2600 kr
Finns för 3 & 4 Cyklar » För dragkrok » Denna Thule produkt har en tiltfunktion som gör att du kan fälla ner cykelhållaren och öppna bakluckan utan att ta bort den (inte med cyklar på), en bra finess. Enkel och bra lösning, mycket nöjda användare, kan svaja lite men det får man nog räkna med med 4 cyklar som hänger en bit ut.
Till Butik | Ad- Au
easyfold-xt3-dragkrok-cykelhallare-1Easy Fold XT 3 cyklar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris ca 10 000 kr
3 Cyklar » För dragkrok » Toppmodell från Thule. Denna kan vikas ihop så att den blir smidig och kompakt, vilket underlättar hantering och förvaring. Tiltfunktion och fästen för alla typer av cyklar. En Premium modell som kostar lite mer
Till Butik | Ad- Au
clipon-cykelhallare-for-baklucka-1Bakluckemonterad cykelhållare ClipON
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris ca 2200 kr
3 Cyklar » För bakluckemontering » Stabil, säker och lättmonterad cykelhållare från Thule som du fäster på bakluckan på din bil.
Till Butik | Ad- Au

bästa cykelhållaren till bil

Sammanfattningsvis

Vi undersöker olika metoder för att lasta din cykel på bilen och skapar en bäst i test-lista för cykelhållare, anpassade för 1, 2, 3 eller 4 cyklar. Det finns alternativ för bilar med eller utan dragkrok, samt för dig som föredrar att lasta cykeln på taket. Online testet inkluderar flera modeller, särskilt från Thule.

Undersök totalhöjden om du takmonterar cyklarna. Du vill inte slå i en bro eller taket i ett garage!

Att köpa en cykelhållare för att montera på biltaket är ofta det bästa valet om bilen saknar dragkrok.

Den främsta fördelen med att montera cykeln på bagageluckan är att det varken behövs dragkrok eller lasthållare. Dock bör du tänka på att denna typ av cykelhållare generellt sett är sämre än både dragkroksmonterade och takmonterade hållare.

Källor

https://www.thule.com/sv-se/bike-rack

Uppdaterad 2022-12-29