Bästa Takboxen för Golfbag – Bäst i test (2024)

Ahh, golf. Vilket underbart sätt att tillbringa en söndag morgon. Men att få in din driver i baksätet på din Ferrari kan vara riktigt smärtsamt. Okej, kanske inte Ferrari-biten, men att få din golfbag in och ut ur bilen är en fysisk kamp.

I stället för att slåss för att din golfbag ska få plats i bakluckan eller baksätet i din bil, investera i en takbox för golfbag och golfklubbor som gör att du lätt packar och reser med dina mer besvärligt formade saker.

Våra favoriter i kategorin bästa takbox golfbag:

Allround

Thule motion XT 1Thule Motion XT
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 6-8000 kr
Testvinnare och vårt första val när det gäller takboxar. Finns i flera storlekar och färger. Volym från 300-610 Liter. Klarar 75 kg. En populär och omtyckt modell som har bra kvalitet och finesser.
Till Butik | Autoexperten.se

Mindre & hopvikbar

thule-ranger-takbox-hopfallbar-1Takbox Ranger 90 – hopvikbar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 3500 kr
Smidig hopvikbar takbox från Thule. Tål 50 kilos last och rymmer 280 liter. Utmärkt för exempelvis pjäxor, golfbagar eller andra saker som stjäl onödigt mycket plats i bagageluckan.
Till Butik | Mekonomen.se

Kompakt

calix-urban-loaderCalix takbox Urban Loader
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 7-8000 kr
Expanderbar takbox som är utmärkt för dig som vill storhandla, sätta barnvagnen eller kanske golfbagen på biltaket. Rymmer 500 liter och är 52 cm hög i uppfällt läge.
Till Butik | Autoexperten

För dragkrok

thule-lastboxTransportbox BackSpace XT
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 6 000 kr
Lastbox som ger dig extra utrymme monterat på dragkroken. Låg vikt och utrymme för exempelvis två golfbagar gör denna till en lastfavorit.
Till Butik | Autoexperten.se

 

bästa takboxen för din golfbag

Även om det kan vara frestande att köpa den första takboxen du tittar på, ta dig tid och gör lite research så att du kan välja rätt takbox för dig.

En bra takbox gör det inte bara lättare att transportera din golfbag, det hjälper dig också att hålla klubborna säkra när du är på vägen så att du inte behöver oroa dig för att de skadas. Behöver du en ny golfbag så hittar du ett bra urval av de bästa golfbagarna.

Här är några av våra favorittakboxar som mer än kapabla till att transportera en hel uppsättning golfklubbor: Har du bråttom? Om du inte har så mycket tid kan du använda länkarna ovan för att snabbt hitta den bästa takboxen för golfbag för dig. Du kan vara säker på att vi bara väljer de bästa produkterna…

Takbox Force XT Alpine

Är det mångsidighet som du eftersöker? Då kommer en produkt såsom Takbox Force XT Alpine inte att svika dig. I denne takbox kan du förvara en mängd prylar såsom skidor, snowboards och ytterligare utrustning, men visst blir den även perfekt att dra nytta av för att smidigt transportera din golfbag.

Med hjälp av PowerClick – ett snabbfäste – kommer Takbox Force XT Alpine att kunna monteras på bilen utan problem, och en indikator klickar till när boxen sitter på plats. På så sätt kan du alltid vara säker på att takboxen har monterats på ett korrekt sätt innan du ger dig av.

Med en nyckel öppnar du upp takboxen via låssystemet som har implementerats för att garantera att boxen alltid förblir stängd under färden. Glöm inte heller att du kan öppna din takbox från antingen höger eller vänster sida, så du har alltid enkel tillgång till din golfbag. Som grädden på moset har Takbox Force XT Alpine en snygg design i färgen Black Matte som ser tilltalande ut på de flesta bilarna.

Du kommer att älska:

 • Aerodynamisk design
 • Snabb montering
 • Gjord av svenska kvalitetsmärket Thule
 • Anpassad efter sport
thule-motion-xl-alpine-titanThule Motion XT Alpine
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 9 000 kr
Thule Alpine är ett riktigt bra köp, förvänta dig att njuta av dubbelsidig öppning, en livstidsgaranti och ett riktigt snyggt utseende. 450L»232*95*35»Max 75kg
Till Butik | Autoexperten.se

Thule Force XT (Allround)

Gör förvaring av din golfbag enklare än någonsin när du väljer att använda dig av Thule Force XT. Denne takbox har en lastkapacitet på hela 75 kg, så oavsett om du har planer på att förvara din golfbag, snowboard, ryggsäckar eller annan utrustning slipper de att ta upp något utrymme i bilen.

Montera bara takboxen på biltaket, lägg golfbagen i boxen och använd sedan LockKnob-låssystemet för att säkert stänga igen samt låsa takboxen.

Thule Force XT har ett PowerClick snabbfäste som blir händigt när du ska fästa takboxen på din bil. Det här systemet drar nytta av en indikator för att tala om för dig när boxen har monterats korrekt. Du kommer då att höra ett litet klick och veta att allting har gjorts rätt. Som en extra bonus kommer du åt din utrustning i alla lägen tack vare att takboxen kan öppnas från både höger och vänster sida. Smidigare än så kan det knappast bli.

Fördelar:

 • Har ett PowerClick snabbfäste för att säkerställa korrekt montering
 • Kan öppnas från antingen höger eller vänster sida
 • Kommer med ett låssystem så att takboxen inte råkar öppnas
takbox-thule-force-xt-xl-mattsvartThule Takbox Force XT
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 4-7000 kr
Även denna takbox är av mycket bra kvalitet och med bra finesser för låsning och lastning. Skillnaden till Motion är att den är lite enklare och lite högre.
Till Butik | Autoexperten.se

Thule Ranger 90 (Mindre & hopvikbar)

Detta är ett utmärkt utrymmesbesparande alternativ för alla golfare som letar efter en hållbar och stark takbox, men inte vill ha en som är för stor. Med andra ord en bra takbox för golfbag och golfklubbor. 

Den gör det lätt för dig att förvara dina klubbar i takboxen, men är också utformad för att vara tillräckligt liten så att du kan fästa andra föremål på takräcket samtidigt. Den robusta U-bultinstallationen gör det snabbt och enkelt och låter dig fästa takboxen när du har bråttom.

Lastkapaciteten för denna låda är lite lägre än andra på marknaden och är bara 50 kg, men de flesta golfare tycker inte att detta är något problem. Klubbor passar lätt i takboxen när de tas ut från golfbagen.

Denna Thule takbox är väldigt lätt att montera tack vare snabbfästet Easy-Snap. Det ger en snabb och säker montering. Och inte minst är den lika enkel att montera av igen, rulla ihop och stuva in i skåpet, garderoben, eller där du nu har lite plats över. Eftersom takboxen inkluderar två lås i beställningen behöver du inte heller oroa dig för om dina golfklubbor verkligen är säkra när de är i takboxen.

Din packning kommer att låsas säkert inuti takboxen och själva takboxen kommer att låsas på ditt takräcke, vilket ger dig en djup lättnad.

thule-ranger-takbox-hopfallbar-1Takbox Ranger 90 – hopvikbar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 3500 kr
Smidig hopvikbar takbox från Thule. Tål 50 kilos last och rymmer 280 liter. Utmärkt för exempelvis pjäxor, golfbagar eller andra saker som stjäl onödigt mycket plats i bagageluckan.
Till Butik | Mekonomen.se

Calix Urban Loader (Kompakt)

Calix Urban Loader är en takbox som kanske inte är lång nog för att förvara prylar såsom skidor, men på höjden har den sannerligen mycket att skryta med. Här får du plats med din golfbag, en barnvagn, resväskor, flyttlådor, ett stort antal kassar efter shoppingrundan eller någonting helt annat. När du väl har monterat Calix Urban Loader på taket är det ingen vits med att avlägsna den igen efter användning då takboxen knappt syns när den har fällts ihop.

Med Calix Urban Loader på ditt biltak får du mer utrymme över i bilen för att transportera ytterligare prylar eller för att få tillgång till en extra sittplats. Med en maximal lastkapacitet på 50 kg är detta mer än nog för att alla dina golfklubbor tryggt ska kunna vila på taket. Inte är vatten heller något problem tack vare att produkten är tillverkad i vattentäta material.

Utan något innehåll väger denne takbox 15 kg, och den har en längd på 140 cm, en bredd på 88 cm samt en höjd på 26 cm. När takboxen har fällts upp kommer den dock att ha en höjd på 51 cm. Du bestämmer själv vilken av sidorna du vill öppna upp, så du kan komma åt dina prylar från antingen den vänstra eller högra sidan av bilen.

Fördelar:

 • Imponerande höjd med plats för stora objekt såsom golfbagar och barnvagnar
 • Kan öppnas på antingen höger eller vänster sida
 • Ser diskret ut när den väl har fällts ihop
calix-urban-loaderCalix takbox Urban Loader
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 7-8000 kr
Expanderbar takbox som är utmärkt för dig som vill storhandla, sätta barnvagnen eller kanske golfbagen på biltaket. Rymmer 500 liter och är 52 cm hög i uppfällt läge.
Till Butik | Autoexperten

Thule BackSpace XT

Hitintills har vi kikat på takboxar som monteras på biltaket, men faktum är att det också finns varianter som monteras baktill på bilen. Så är fallet för Thule BackSpace XT, en mycket robust box på 8,6 kg som klarar av en last på upp till 50 kg. En positiv aspekt av att satsa på den här typen av takbox är att du mycket enkelt kommer åt innehållet närhelst det behövs. Du slipper med andra ord att sträcka dig upp till biltaket för att få tillgång till din golfbag och dylikt.

Inte behöver du heller ta fram några verktyg eller ha någon tidigare erfarenhet för att lätt kunna montera takboxen på bilen. Så länge du har cykelhållaren Thule VeloSpace XT är det bara att smidigt montera taxboxen på denne.

När Thule BackSpace XT inte dras nytta av kan du fälla ihop takboxen så att den blir plattare, och med handtag på sidorna transporteras boxen utan problem till garaget eller varhelst du annars vill förvara den. Det är vanligt att golfspelare har en förkärlek till just Thule BackSpace XT med tanke på hur krävande det kan tyckas vara att få ner golfbagen från biltaket, och detta är självfallet någonting som du fullkomligt slipper med Thule BackSpace XT.

Fördelar:

 • Monteras baktill på bilen för enkel tillgång till din last
 • Lätt förvaring efter användning tack vare hopfällbar konstruktion och handtag
 • Klarar av en maximal last på upp till 50 kg
thule-lastboxTransportbox BackSpace XT
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 6 000 kr
Lastbox som ger dig extra utrymme monterat på dragkroken. Låg vikt och utrymme för exempelvis två golfbagar gör denna till en lastfavorit.
Till Butik | Autoexperten.se

Thule BackUp 900

Nu har vi kommit till ytterligare en takbox som monteras baktill på bilen, och detta tillåter dig att snabbt komma åt din golfbag eller annan utrustning som du har valt att transportera. En skillnad mellan Thule BackUp 900 och Thule BackSpace XT är dock att den här varianten enbart klarar av en maximal last på upp till 31 kg, men detta är mer än nog för att förvara din golfbag. Med en längd på 147 cm, en bredd på 57 cm samt en höjd på 70 cm finns det gott om plats att dra nytta av.

Du använder dig av Thule EasyBase för att ha en bas att montera din takbox på, och inte är du i behov av några verktyg. Väl på plats kan du välja att lägga din golfbag, ryggsäckar, barnvagnar eller varför inte dykarutrustningen i takboxen för smidig transport. När takboxen sitter bakpå bilen blir det inte bara enklare att komma åt den förvarade utrustningen, utan du får också utrymme över på taket för ytterligare förvaring. Detta är sannerligen den optimala takboxen för förvaring av golfbagar.

Fördelar:

 • Tillverkad av vattentåliga material
 • Fästs bakpå bilen för enkel åtkomst
 • Lätt att montera utan verktyg
backup900-lastboxTransportbox BackUp 900
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 6 700 kr
Lastbox för dragkrok. 420 liter med hårt skal och måtten 147 x 57 x 70 cm. Maxlast 31 kg. Mycket omtyckt modell.
Till Butik | Autoexperten.se

Thule Ranger 500

Den sista takboxen som vi rekommenderar om du smidigt vill transportera din golfbag är Thule Ranger 500. Detta är en takbox med en lastkapacitet på 50 kg som du fäster på biltaket, och när den inte används kan du vika ihop takboxen för att spara på utrymme. Takboxens yttermått ligger på 190 cm på längden, 50 cm på bredden och 30 cm på höjden.

Du kan som sagt använda Thule Ranger 500 för att förvara din golfbag, men detta är inte allt. Takboxen är också stor nog för att tillåta dig att förvara dina skidor, din snowboard, flera ryggsäckar eller annan utrustning som är i behov av transport.

Produkten kommer utrustad med ett EasySnap-system så att du ska kunna veta när du har monterat din takbox på rätt sätt. En ytterligare fördel är de vattentäta materialen som boxen är tillverkad av, så du kan lugnt köra medan det regnar utan att oroa dig för att din last ska förstöras. Prylarna bör dock plastas in om vädret är riktigt extremt. Med detta i åtanke blir Thule Ranger 500 perfekt till förvaring av din golfbag.

ranger-500-takbox-hopfällbarTakbox Ranger 500 – hopvikbar
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐ (4/5) » Pris 4 200 kr
Hopfällbar takbox från Thule – mellanstor med lastkapacitet på 50 kg och måtten 190*50*30 cm och volymen 260 Liter
Till Butik | Autoexperten.se

Fördelar:

 • Har en lastkapacitet på 50 kg
 • Kan fällas ihop när den inte används för att spara på plats
 • Kommer med ett händigt EasySnap-system
ta flera golfbagar i takboxen

Att tänka på när du köper en takbox för golfbag

Vissa typer av takboxar är mer lämpliga för en golfbag än andra, så se till så att du har följande punkter i åtanke när du väljer ut den perfekta takboxen för dig.

 • Kontrollera lastkapaciteten – En golfbag är vanligtvis inte särskilt tung, men det gäller ändå att du tar reda på vad takboxens lastkapacitet är för att säkerställa att dina golfklubbor inte blir för tunga.
 • Välj den rätta storleken – Lastkapaciteten må vara viktig, men det är minst lika viktigt att se till så att takboxen är stor nog för att golfbagen ska kunna få plats i den. Lyckligtvis nog finns det smidiga hopfällbara takboxar som kan vikas ihop när de inte används och sedan fällas ut när du vill få plats med större prylar inuti.
 • Box på taket eller bakpå bilen – Det finns två olika typer av boxar till din golfbag, nämligen de som monteras på taket och de som monteras bakpå bilen. Se till så att du tänker igenom dina valmöjligheter noga då det finns för- samt nackdelar med båda typerna.

Vanliga frågor

Hur viktigt är takboxens material?

Då takboxen kommer att utsättas för väder och vind är det av yttersta vikt att du satsar på en takbox som är tillverkad i vattentåliga material.

Är det bättre att satsa på en stor eller liten takbox för golfbag?

En stor takbox kan tillåta dig att få plats med mer än din golfbag såsom långa objekt, exempelvis skidor. På samma gång kan dock en liten takbox ge dig möjligheten att lasta ytterligare objekt på ett takräcke bredvid, så i slutändan beror det på vad du föredrar.

Bör jag välja en box som monteras på biltaket eller baktill på bilen?

Om du har planer på att förvara just din golfbag i takboxen kan du gynnas av att välja en variant som monteras baktill på bilen. På så vis får du enkel tillgång till golfbagen utan att behöva sträcka dig. Funktioner med fällning eller vridning gör att du ändå kommer in i bakluckan.

Sammanfattningsvis

När du letar efter en takbox så att du kan ta med dig golfklubborna med dig ut till din destination måste du ta några saker i beaktande. Inte bara behöver du se till att den har tillräckligt med internt utrymme, utan också ha dessa saker i beaktande:

 • Hur den kommer att passa på din bil
 • Vilken typ av låssystem den har
 • Om den är tillräckligt lång för dina klubbor
 • Om du kan packa en golfbag eller inte
 • Hur lätt den är att städa

Med så många bra alternativ att välja mellan när du letar efter en takbox för golfklubbor eller golfbag är det enkelt att hitta en som passar dina behov. Dessa lådor är perfekta för att ta med dig alla dina klubbor när du är på väg till en runda och kommer att se till att de är skyddade från eventuella dåliga väder och stöld ifall de lämnas i bilen.

Det som är bra med en takbox är att du kan ha den till många av dina fritidsintressen. Gillar du dykning exempelvis så kan du lätt lasta tuber och våtdräkt i boxen. Letar du ny våtdräkt så kan vi tipsa om Våtdräktsguiden.se.

Related Posts

Åker du runt mycket och spelar golf så kanske ett taktält till din bil kunde vara en smidig lösning.

Uppdaterad 2022-12-29