Bästa Takbox Tesla Model (2021)

Idag har efterfrågan på Tesla-bilar kommit att bli mycket stor. Man kan till och med beteckna dem som ”trendiga bilar”, om man skulle vilja uttrycka det så. Tesla Model 3 är en sådan bil som har kommit till marknaden med ett boom. Men när den här bilen lanserades hade den inget takräcke.

De flesta av vårta testade takboxar hittar du hos Autoexperten.

Det faktum att Tesla Model 3 kom med ett glastak komplicerade ytterligare utvecklingen av en lämplig takbox. Men från olika forum och grupper uttryckte många köpare och ägare av model 3 sin önskan om ytterligare utrymme för tillbehör, som till exempel cyklartakboxar och så vidare.

Glastaket på model 3 var en utmaning eftersom det inte fanns något enkelt sätt att fästa ett takräcke utan att kompromissa med säkerhetsstandarderna. Tesla hade tidigare framgångsrikt utvecklat ett takräcke för sin model S, som också hade ett glastak.

Detta visade att samma sak kunde göras för model 3. Tesla utvecklade som förväntat ett takräcke för model 3 något ett år efter lanseringen. Sedan lanseringen av takräcket har försäljningen av skidor, takboxar och takmonterade cykelhållare haft en stor ökning i försäljning.

Takräcket för model 3 smälter samman med bilen och är lätt att installera. Det är också lätt att justera för att passa olika tillfällen. till exempel cyklar och takboxar som möjliggörs genom att det finns T-spår i tvärstyckena som är i pulverlackerad aluminium.

Dessutom var takräcket för model 3 utformad för att inte förstöra bilens räckvidd, aerodynamik och försumbara interiörljud. Det gjordes också för att passa alla Tesla model 3 och för att rymma takboxar för alla kompatibla applikationer.Har du bråttom?Om du inte har så mycket tid kan du använda länkarna nedan för att snabbt hitta den bästa vita takboxen för dig. Du kan vara säker på att vi bara väljer de bästa produkterna…
– Bästa Thule – Thule Motion XT XL 
– Bästa Premiumval – Packline NX Premium 

Installation av takbox

Att installera en Tesla Model 3 takbox är mycket enkelt. Du behöver bara göra enligt följande enkla steg.

  • Läs först etiketterna för alla delar. Hitta sedan pilarna som är strategiskt placerade nära fogarna i taket på din bil. Om de är svåra att se kan du skina ett ljus i en lämplig vinkel för att hitta dem.
  • Installera medföljande klämmor och slipskydd.
  • Fäst sedan sidokudden och se till att de sitter korrekt upp och på rätt plats.
  • Ta bort tvärstångsskyddet genom att följa tillverkarens bruksanvisning.
  • Dra sedan åt muttern försiktigt till cirka åtta centimeter för att undvika för hård åtdragning, vilket kan orsaka en spricka i glastaket.
  • Installera slutligen takboxen.

Takbox Tesla Model 3

Konsekvenserna av att addera en takbox på Tesla model 3 är ibland ett stort problem för ägaren och användaren av bilen. Som med alla ändringar och modifikationer kommer installationen av en takbox oundvikligen att påverka bilens prestanda. Installationen av ett takräcke har däremot en mycket försumbar påverkan på bilens prestanda.

Att lägga till en takbox påverkar dock Tesla Model 3s prestanda avsevärt. Om den installeras enligt tillverkarens specifikationer kommer en takbox att minska räckvidden för din Tesla Model 3 med cirka sexton procent.

Fördelen med takräcket för Model 3 är att det har ett integrerat låssystem som säkrar alla torn på bilens tak. Dessutom har den en betydande lastkapacitet för researtiklar, bagage och så vidare, vilket gör att du kan ta med dig det som behövs för familjesemestern. Den kan tåla upp till 65 kg packning, vilket klarar vikten på en mängd olika tillbehör såsom skidor, golfklubbor, snowboard eller annat. 

När man installerar takräcken och takbox på Tesla Model 3 är tanken att den spetsiga änden ska vara vänd framåt. Tillverkaren rekommenderar det också eftersom det smälter bra med bilens spetsiga ände, som är på framsidan.

Dessutom kommer du att kunna förbättra din bils aerodynamiska prestanda, turbulens och minska buller som genereras under din körning. Vissa model 3-ägare har dock upptäckt att installationen av den med den större sidan vänd framåt förbättrar bilens prestanda, ett begrepp som kan argumenteras med aerodynamik.

Fördelar med en takbox

Den främsta fördelen med att äga en takbox är att du har mer lagringsutrymme i din bil. Bortsett från detta är de flesta takboxar utformade för att vara kompatibla med de flesta fordon. Andra fördelar, som finns på vissa takboxar, inkluderar; enkel installation, vattentäta funktioner och att de är tillverkade av hållbara material.

Nackdelen är dock att takboxar tenderar att öka luftmotståndet och har begränsat utrymme för högre föremål. Men man kan säga att fördelarna med att ha en takbox sammantaget överväger nackdelarna. Med det sagt är en takbox ett måste för de flesta Tesla Model 3 entusiasterna.

De flesta takboxar och bagagehållare är kompatibla med takräcket för Tesla Model 3. Vissa versioner passar dock bäst för model 3 än andra. Trots de många takboxarna som finns på marknaden för din bil har vi valt fyra takboxar som passar perfekt för Tesla Model 3.

Översikt över Takbox för Tesla Model 3

Packline FX SUV 2.0

FX Suv 2.0 är en takbox som är utformad för bilar med ”stor” baklucka då den endast är 39cm från bakre fästpunkt till boxens bakkant. Detta gör det perfekt för Tesla Model 3, där många takboxar tyvärr är för långa vilket gör att bakluckan inte går att öppna helt. 

Här kombineras kunskapen om aerodynamik och design och resultatet blir en mycket slimmad, bred, blank och låg takbox som sitter snyggt på alla typer av Tesla-bilar.

Takboxen ingår i Packlines populära FX-Serie där alla modeller är byggda i glasfiber för extra stabilitet, exklusivitet och komfort. Den har ett unikt öppningssystem som möjliggör i- och urlastning från 3 sidor samtidigt (jämfört med Thule som brukar ha 2 sidor samtidigt). Konstruktion är också styv vilket ger en tystgående takbox som inte påverkar körkomforten märkbart. Detta är en aspekt som är viktig eftersom många kör elbilar just för att vara tysta och miljövänliga. 

Den har också spår för antenn/hafena baktill samt dubbellås för extra säkerhet, vilket är hög prioritet för takboxen.

Den praktiska takboxen för Tesla Model 3 levereras med iZi2connect-snabbfäste, för snabb och enkel montering. Konstruktionen är mycket stabil och ändå är vikten låg, med endast 25 kg.

Packline NX Premium

 NX Premium är den mest exklusiva takbox som Packline någonsin har utvecklat och producerat. Fördelen med NX Premium jämfört med FX SUV 2.0 är just att denna takbox har en större volym. Det är ingen stor skillnad; 430 liter jämfört med 400 liter, men är det viktigt med volym är denna ett bättre val.

Boxen sätter en helt ny standard när det kommer till design och aerodynamik och som dessutom bländar i sin elegans och linjer i stil med bilen. Unika funktioner som det nya låssystemet och Twin Sheet bidrar till högsta styrka och stabilitet.

Tillsammans med Packline’s innovativa ‘Safe Nose’ i kombination med glasfiber och Twin Sheet gör detta till en säker box både i krocktest och ur ett inbrottsperspektiv. Vid installation underlättar det om man är två personer eftersom den väger cirka 27 kg. Ett alternativ är att använda taklyft och bara sänka ned den på taket – snabbt och enkelt.

Dessutom har den 5 års garanti och uppfyller City Crash normen, vilket är ett styrketecken. Med flera färgval (svart och vit) gör det att du lätt kan matcha din Tesla Model 3 och glida runt på gatan med stil!

Calix Nordic Loader Premium

Nordic Loader Premium är en takbox från det välkända märket Calix, utvecklad med fokus på kvalitet, design och användarvänlighet. Volymen är relativt stor med 430 liter, och du kan montera och använda den på Tesla Model 3 utan några problem att öppna bakluckan.

Konstruktionen bygger på egenutvecklad och banbrytande teknik med dubbla plastskal för att uppnå styvheten och stabiliteten från en glasfiberbox men med ABS-plastens lägre vikt. Genom detta har man en av marknadens mest stabila takbox som kan öppnas från sidorna som också är tillverkad i 100% återvinningsbar ABS-plast.

Den låga och eleganta designen skapar en integrerad känsla mellan takbox och bil. För att förstärka detta ytterligare har den inga synliga nitar på utsidan och blankt material på både lock och botten. Insidan av locket är vit, vilket passar alla färgval av Tesla Model 3. Nordic Loader Premium är uppdaterad dessutom inför säsongen. Den har fått ett nytt handtag som får ett utseende av borstad aluminium. På insidan finns en ljudisolerande matta, som gör att ljudet från packningen inuti takboxen inte stör din tysta åktur med Tesla Model 3. 

Den har också ett lastnät för att kunna anpassa säkringen av lasten, men också en ny LED sensorlampa som reflekterar ljuset bra mot insidan av locket. Quick Grip 2.0 ger förbättrad hantering och montering. Den har även en inbyggd säkerhetsfunktion i vredet vilket gör att klorna griper med rätt kraft runt lasthållarna. Nya Quick Grip 2.0 passar mot lasthållare med bredden 25-100 mm. Allt detta ingår utan extra kostnad och du får även en garanti på 5 år vilket säkerställer dess kvalitet.

Thule Motion XT XL

Thule Motion har funnits på marknaden ett tag nu och har blivit väldigt populär bland många olika bilmärken. Det kanske inte är så konstigt eftersom Thule är ett svenskt kvalitetsmärke som även är populärt internationellt.. Denna takbox har utmärkta funktioner som gör den idealisk för Tesla Model 3.

Den mest betydande fördelen med Thule Motion XL är dess design. Eftersom den här takboxen inte är lång, får den plats på taket och tar inte överdrivet mycket plats. Det finns gott med utrymme där bak för att kunna öppna bakluckan utan att oroa dig för att skrapa i. Detta gör takboxen väldigt proportionellt för Tesla Model 3, som får ett riktigt häftigt utseende. Det extra utrymmet kan användas för att bära andra föremål. Den har dessutom en volym på 500 liter, vilket är en av de största takboxarna på den svenska marknaden. 

Den levereras också med väldigt bra bultar som säkerställer att takboxen fästs stadigt på takräcket. Dessa minimerar vibrationer och säkerställer att last som transporteras i takboxen kommer vara säker från skador. Thule Motion XT kräver lite installation, men tillverkaren förser dig med installationsanvisningarna och monteringsguiden som gör det lätt att följa med.

Tack vare sin kompakta design, sitt extra utrymme och inte minst sin svenska stolthet är det ett populärt val bland Tesla-älskare. Den öppnas också från två sidor för enkel lastning och säkerhet. Sist men inte minst är denna takbox också mycket prisvärd. Du får mycket för pengarna och om du har goda erfarenheter eller kanske vill prova något nytt från Thule är detta en utmärkt takbox för Tesla Model 3.

Sammanfattning

För alla som lever en aktiv livsstil är en takbox ett måste. De flesta förknippar takboxar med fritidsaktiviteter; de kan dock också transportera och förvara arbetsredskap, speciell fältutrustning. De flesta takboxar är enkla att installera och kräver inte att du har några gör-det-själv-skills. 

Tesla Model 3 är en bil som kan få mycket nytta av att ha en takbox eftersom den inte har särskilt mycket lagringsutrymme. Därför rekommenderar vi starkt att du överväger de takboxar som vi har nämnt i den här artikeln eftersom de passar din just Tesla Model 3 perfekt.

För att lära dig mer och för beställningsinformation, följ länkarna som nämnts i artikeln.

De flesta av vårta testade takboxar hittar du hos Autoexperten.