Bästa takboxen Audi A6 » Bäst-i-test (2021)

När du tillbringar mycket tid på vägen börjar du inse hur värdefullt lagringsutrymme är.

Att köpa en takbox kan enkelt lösa den besvärliga och obehagliga körupplevelsen att binda fast bagage direkt på takräcket, fylla det i bakluckan eller försöka lägga det runt dina passagerare.

De flesta av vårta testade takboxar hittar du hos Autoexperten.

Den här artikeln ger dig de bästa takboxarna som ger extra utrymme och samtidigt behåller din Audi A6s slående utseende.Har du bråttom? Om du inte har så mycket tid kan du använda länkarna nedan exempelvis för att snabbt hitta den bästa vita takboxen för dig. Du kan vara säker på att vi bara väljer de bästa produkterna…
– Bäst Totalt Sett för Audi A6 – Thule Motion XT XL 
– Bra Alternativ – Calix H20 

Takbox för Audi A6 – Bäst i Test

Thule Motion XT XL

Den här takboxen är inte bara imponerande med sin glänsande och snygga touch utan också dess funktionalitet. Thule Motion XT XL (500 liter) takbox rymmer en hel del utrustning, vilket verkligen frigör utrymme inuti din bil under äventyr och resor. Var dock försiktig när du packar den, eftersom du med så mycket utrymme lätt kan överbelasta tvärstängerna och taket på din Audi A6. 

Den strömlinjeformade designen håller tillbaka luftmotståndet till ett minimum; du kanske inte märker det men för att göra detta till en av de bästa takboxarna på marknaden är det viktigt att takboxen inte avsevärt ökar bränsleförbrukningen. När du kör i hög hastighet med sidvind är det viktigt att hålla sig till max 130 km / h, vilket är tillverkarens rekommenderade hastighetsgräns. Takboxen har ett öppningssystem som går att öppna från två sidor (dubbelsidig) och med locklyftare kan du på ett enkelt sätt komma åt innehållet i den.

Det extra breda, förinstallerade PowerClick snabbmonteringssystemet gör att monteringen av takboxen ser ut som en barnlek. Du kan enkelt montera takboxen själv om du är tillräckligt stark för att lyfta den 25 kg takbox till toppen av takräcket. Annars rekommenderar vi att du tar hjälp av någon närstående som kan hjälpa dig lyfta upp den. Du behöver inte köpa ett annat takräcke eftersom lastboxen är kompatibel med de flesta fabriksställ. Dessutom fungerar de medföljande klämmorna utmärkt för en säker och stabil installation.

Thule Force XT Force

Thule Force XT XL-takboxdesign ger maximal utrymmeeffektivitet. Utrymmet på 500 liter passar alla dina redskap under resan, vilket gör den till en bra takbox för Audi A6, som i sig inte är en jättestor bil sett till internt utrymme. Dessutom är takboxen Thule Force XT smal, vilket ger dig ett extra utrymme för dina cyklar eller skidor för ett oförglömligt äventyr.

Snabbmonteringssystemet “klickar” på att lastboxen är ordentligt monterad. 4 oberoende spår för spärrarna glider fram och tillbaka, så att du kan använda i stort sett alla tvärstänger.

Installationen är verktygsfri, vilket gör det snabbt och enkelt att fästa lådan på din bil. Öppningsfunktionen med dubbla sidor ger åtkomst från vardera sidan av bilen för snabbare lastning eller avpackning.

Thule Comfort Key låser säkert innehållet i takboxen. Övergången från metall till plastnycklar har varit en oro på grund av effektiviteten, men plastnyckeln fungerar minst lika bra men det är ändå anmärkningsvärt att poängtera.

Thule Takbox Dynamic L900

Thule Dynamic L900 är en av Thules takboxar som hamnat skymundan, men det gör den inte sämre än någon annan takbox på marknaden. Takboxen har 430 liter volymkapacitet och har utmärkt aerodynamik. Vinden glider smidigt runt den; du kommer inte att känna något “gungande” eller obehagliga ljud som kan påverka körningen.

Lådan har en magnifik blanksvart finish som ser snygg och elegant ut. Den finns dock i färgen titan som är mer åt det gråa hållet. Det gör att oavsett färg på din Audi A6 så finns det gott om möjligheter att kombinera olika färgkombinationer för att få ditt ideala utseende på din bil. Eftersom det är Thule vi pratar om så kan Dynamic-takboxen självklart öppnas från båda sidorna och ger dig därför tillgång till takboxens innehåll från båda hållen.

Den aerodynamiska formen samt möjligheten till att binda fast föremål med hjälp av remmar hindrar föremål från att röra sig i takboxen. Detta är väldigt viktigt när du till exempel planerar att åka på en lite tuffare terräng, såsom off-road eller i oväder. PowerClick-systemet öppnas sömlöst för att enkelt kunna fästas och lossas, men förser dig också med god säkerhet så att takboxen inte faller av.

Som med Thules takboxar ovan är även denna utrustad med ett fantastiskt låssystem, det så kallade Thule Comfort Key-systemet, där du alltid kan vara säker på att din takbox är i säkert förvar.

Thule Dynamics L900 monteringssystem, PowerClick, gör det förmodligen till den enklaste takboxen på marknaden att installera eller demontera på bara några minuter. Dessutom passar den i princip alla Thules SlideBar, SquareBar, WingBar, men har också gott med utrymme för exempelvis skidor och snowboards. 

Calix Takbox H20

Vill du hålla nere kostnaden men ändå få en prisvärd och bra takbox är Calix H20-modell ett bra alternativ mot Thule. Calix är ett svenskt märke som delvis är kända för sina takboxar, men har även andra produkter inom fordonsindustrin. Det som gör Calix H20 takbox till ett bra val för Audi A6 är att den passar både bilar med korta och långa tak. Vi vet sedan tidigare att många ägare av Audi A6 tycker om takboxar som är lite kortare, där en anledning är att den inte ska “ta över” bilen. 

Calix H20 har en volym på 430 fördelat på 200 cm, vilket är något kortare än många andra modeller på marknaden. Designen förmedlar dagens bildesigner vilket gör att den bra smälter in på Audi A6. Calix är dessutom miljöfokuserade på sina takboxar eftersom de tillverkar de i ABS-plast. Detta ger många fördelar för såväl bilägare som miljö. Några av dess fördelar kan sägas vara låg vikt, god hållfasthet och bra förmåga att hålla formen över tid. Dessutom är den tålig och har inga problem med att ta emot stötar, men också kyla- och värmepåfrestningar. Många använder takboxar till sina resor och det är just då dessa förändringar i temperatur kan ske. Som gräddet på moset är den UV-skyddad, alltså tål solljus, och är helt återvinningsbar.

Calix H20 kan alltså vara ett bra alternativ för dig som letar efter en kortare takbox till din Audi A6. Vi tycker att man får mycket för pengarna för denna takbox och med tanke på dess egenskaper är vår lista för bästa takboxarna för Audi A6 inte komplett utan Calix H20. 

Sammanfattning

Äventyr och resor kräver ofta att du packar mycket utrustning, vilket ibland kan vara för mycket för din Audi A6 att hantera. Genom att välja en av de rekommenderade takboxarna ovan kan du vara säker på att du investerar i en takbox som kommer att förse dig med det du behöver i många år framöver.

De flesta av vårta testade takboxar hittar du hos Autoexperten.