takbox-thule-force-xt-xl-mattsvartThule Takbox Force XTBetyg ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) » Pris 4-7000 kr
Även denna takbox är av mycket bra kvalitet och med bra finesser för låsning och lastning. Skillnaden till Motion är att den är lite enklare och lite högre.
Till Butik | Autoexperten.se

Thule Takbox Force XT

Från Thule har vi ett annat alternativ som också har ett stort lagringsutrymme. Thule Force XT XL-varianten, som är den största modellen av Force XT, rymmer hela 500 liter. Skillnaden på denna och andra Thule boxar som den ovan är att den är lite enklare och lite högre.

Det bör alltså klassas som perfekt för dem som vill packa för större familjer eller längre resor. Den kan enkelt transportera flera skidor och snowboards samt andra långa föremål som fiskepön, hockey- eller bandyklubbor.

thule takbox force xt

Denna väger dock något mindre än Thule Motion XXL, alltså 21 kg.

Den har en momentindikator som är integrerad med Power Click-systemet, vilket gör att du mycket enkelt kan montera den. Lägg den bara på plats och tryck försiktigt och lyssna efter klicket så är du good-to-go. Liksom vi beskrev för Thule Motion XT är även detta en takbox som du kan öppna från vardera sida, vilket gör det mycket lättare att packa ned och upp.

Jämfört med Thule Motion XXL är Thule Force XT något mer överkomlig i pris med ett pris på cirka 6000 kr. Om du letar efter en förstklassig takbox men inte vill satsa på en Thule Motion XT är den en Thule Force XT du vill ha.