Bästa Transport av Skidor – Snowboard på Bilen » Bäst i test (2023)

Snowboard liksom skidor är en populär sport och om du utövar aktiviteten regelbundet vill du troligtvis ha ett takräcke ovanpå ditt fordon för att underlätta transporten av din snowboard.

Dessa takräcken håller din snowboard eller skidor säkert medan du vandrar i bergen, och många av dem kan transportera mer än en snowboard eller flera par skidor på bilen åt gången.

Ofta liknar skid och snowboardräcken varandra, så att du kan ta med flera delar av din vinterutrustning på bara en sak. För att komma igång behöver du bara veta vilken typ av bil du äger och hur många snowboards du ska transportera. När du väl vet detta är resten enkelt.

Nedan följer några av de bästa produkterna att undersöka om du vill ha något som hjälper dig att transportera skidor och snowboards effektivt. Har du bråttom? Om du inte har tillräckligt med tid kan du använda länkarna nedan för att snabbt hitta den bästa takhållaren för att transportera skidor eller snowboards på din bil. Du kan vara säker på att vi bara väljer de bästa produkterna…


– Bäst totalt sett – Thule SnowPack Skidor/Snowboardhållare i Aluminium ’ 
– Bästa budget-Snowboardhållare – MENABO Iceberg 4 

Här är våra Fem Bästa Skid & Snowboardhållare

bästa snowboard hållare till bilen


Thule SnowPack Skidor/Snowboardhållare i Aluminium

I antingen en svart eller grå färg kan du få den robusta och högkvalitativa Thule SnowPack Skidor/Snowboardhållare i Aluminium. Såsom namnet antyder kan den här produkten dras nytta av för att smidigt transportera antingen dina skidor eller din snowboard på ditt biltak.

Det får plats med upp till sex par skidor eller fyra snowboards på den här hållaren, så det finns gott om plats för hela familjens utrustning när ni exempelvis ska ger er iväg på skidsemester.

Det är med hjälp av gummiarmar som utrustningen ligger på plats utan att skadas under transporten. När du sedan vill avlägsna skidorna eller snowboarden gäller det bara att använda den stora tryckknappen, och som ett extra plus är du inte i behov av några verktyg för att montera själva hållaren.

Denna finns i olika storlekar som kan ta 2 – 6 snowboards.

Thule SnowPack Skidor/Snowboardhållare i Aluminium ’ 

Yakima FatCat EVO 6

För en mycket diskret och enkelanvänd hållare till dina snowboards eller skidor kommer du utan tvekan att uppskatta Yakima FatCat EVO 6. Den förser dig med ett tillräckligt stort utrymme för att transportera antingen sex par skidor eller fyra snowboards. Oavsett om det bara är du eller flera personer som ska ge er ut på vintriga äventyr finns det därför plats för all er utrustning.

Produkten kan användas på en majoritet av takräcken, och det krävs inga verktyg för att få jobbet gjort. Även utseendet är snyggt och diskret som en extra positiv aspekt. Glöm inte heller att Yakima FatCat EVO 6 kommer med ett så kallat ”Same Key System” lås, vilket gör hela upplevelsen säkrare och smidigare. Produkten må inte vara särskilt vanlig på den svenska marknaden, men den är utan tvekan värd att testa på.

Just nu har vi hittat bästa pris hos Amazon -> Yakima FatCat

MENABO Iceberg 4

MENABO Iceberg 4 är lite mindre än de tidigare nämnda produkterna på listan och blir därför passande för de som inte har planer på att transportera ett stort antal snowboards eller skidor. Mer specifikt är hållaren framställd för att klara av upp till fyra par skidor eller två par snowboards. Hållaren väger 3,3 kg, har en silvrig färg samt är låsbar för att säkerställa att du alltid har din utrustning i tryggt förvar.

snowboard hållare menabo

MENABO Iceberg 4 kommer i en blandning av högkvalitativ plast samt aluminium. Oavsett vilket takräcke du har på bilen kommer den här hållaren enkelt att kunna monteras, och du uppskattar säkerligen att den är billigare än många andra alternativ på marknaden.

Dra nytta av MENABO Iceberg 4 när du exempelvis ska ge dig iväg på en skidsemester och behöver se till så att din utrustning transporteras på ett smidigt sätt. Med dina skidor eller snowboards på taket har du mer utrymme över i bilen för extra förvaring.

MENABO Iceberg 4 

Mottez Carrier

Mottez Carrier är den perfekta lösningen för dig som inte kan använda takräckena på bilen för att fästa en hållare på taket. Den här produkten sätts nämligen baktill på bilen med hjälp av dragkroken. När den enkla monteringen är avklarad har du en hållare som klarar av en maximal last på upp till 30 kg. Detta betyder att det finns nog med plats för sex par skidor – eller varför inte två snowboards tillsammans med två par skidor.

skid och snowboard hållare för dragkrok

Skippa fullständigt att sätta fast takräcken på bilen och ta istället den enkla vägen. Det är inte heller några svårigheter att montera Mottez Carrier på dragkroken tack vare att det ingår ett klicksystem så att du ska veta när hållaren sitter fast på ett korrekt sätt.

Bestäm själv hur hårt allting ska sitta fast då Mottez Carrier är justerbar, och du låser sedan fast dina skidor eller snowboards genom att använda ett hänglås som ingår i paketet. Sist men inte minst är det värt att nämna hur hållaren är rostskyddad för att se till så att den håller under en lång tid framöver.

Ett solklart alternativ för den som inte vill installera takräcken på sin bil! Just nu har vi ingen leverantör av denna, kommer snart…

Fabbri Taco Ski & Board Magnetic

Sist – men sannerligen inte minst – har vi Fabbri Taco Ski & Board Magnetic. Här har vi en hållare som antingen kan användas för att transportera skidor eller snowboards. Den är ganska simpel i sin utformning, men trots detta är den utomordentligt effektiv. Du slipper fullständigt att montera takräcken eftersom hållaren drar nytta av ett magnetiskt system för att hålla dina skidor på plats.

Nu kanske du undrar hur stor del av din utrustning den här hållaren klarar av. Om du har en större familj kanske Fabbri Taco Ski & Board Magnetic inte räcker till, men om du har planer på att antingen transportera tre par skidor eller två snowboards blir hållaren ett bra val för dig.

bästa magnetiska skid och snowboardhållaren

För att se till så att du aldrig behöver oroa dig över säkerheten ingår ett stöldskydd, och som om detta inte vore nog kan du förvänta dig att monteringen sker utan några krav på verktyg. Allt går med andra ord riktigt smidigt till!

Här hittar du bästa Fabbri 3A955 Taco Sky och bräda bärare

Att tänka på när du köper en skid- eller snowboardhållare

Innan du genomför ditt köp finns det några punkter som är värda att nämna. Kom ihåg dessa punkter så att du kan ta det rätta beslutet och hitta en snowboardhållare som passar just dina behov.

  • Hur stor din familj eller vängrupp är – Olika typer av snowboardhållare har plats för fler eller färre snowboards och/eller skidor. Om ni är en stor familj med en mängd utrustning är det därför viktigt att ni satsar på en snowboardhållare med en stor lastkapacitet.
  • Om du vill installera takräcken eller inte – Vissa snowboardhållare kräver att du har installerat ett takräcke uppe på bilen medan andra använder sig av ett magnetiskt system. Om du vill slippa takräckeinstallationen kan det vara läge att satsa på just den sistnämnda varianten eller snowboardhållare som fästs baktill på bilen.
  • Bakpå bilen eller på biltaket – Såsom nämnt i den tidigare punkten finns det snowboardhållare som även kan fästas bakpå bilen istället för på biltaket. Dessa ser till så att du snabbt kommer åt din utrustning, men det är i slutändan upp till dig vilken variant du föredrar.

Vanliga frågor om skid och snowboardhållare

Hur viktig är lastkapaciteten?

Hur många skidor eller snowboards som hållaren måste klara av beror på hur många ni är i familjen och hur många skidor/snowboards ni planerar att transportera. Kontrollera därför alltid hur mycket hållaren klarar av innan ni genomför köpet.

Kan jag ha en snowboardhållare även om jag inte har takräcken på bilen?

Det är fullt möjligt att välja snowboardhållare med ett magnetiskt system eller hållare som fästs bakpå bilen utan behov av ett takräcke.

Är det bäst att lasta snowboards på biltaket eller baktill på bilen?

Detta är lite av en smaksak och beror på vad dina preferenser är. Det är inte ovanligt att hållare som fästs baktill på bilen har en lägre lastkapacitet, men så behöver fallet inte alltid vara.

Sammanfattning om transportera skidor och snowboards på bilen

Att undersöka hur man transporterar en snowboard leder dig vanligtvis till någon typ av takräcke som är tänkt att rymma en mängd olika produkter. När du har slutfört denna lilla research online har du troligtvis insett vad du behöver för att tillgodose dina behov.

Eftersom produkterna finns i alla prisklasser bör du enkelt kunna hitta ett snowboardställ som passar just din budget. Behöver du stora takboxar för att transportera många skidor eller snowboards kan du även kika på vårt inlägg om de bästa takboxarna just nu.

Uppdaterad 2022-12-29