Bästa Tält som takbox » Bäst-i-test (2021)

Har du någonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? Då är ett tält som takbox lösningen för dig, som dessutom kan spara dig stora summor pengar.

Ta en titt på listan nedan med våra fantastiska och utvalda alternativ, och du kommer garanterat att bli nöjd. Det finns många olika tält representerade i denna lista, och och om du vill läsa mer om varje enskilt tält kommer att ge dig nödvändig information längre ned, så att du kan fatta ett välgrundat köpbeslut. Har du bråttom?Om du inte har tillräckligt med tid kan du använda länkarna nedan för att snabbt hitta det bästa taktältet som du kan transportera som en takbox på din bil. Du kan vara säker på att vi bara väljer de bästa produkterna…
– Bäst Totalt Sett – Outlust® Taktält ’ 
– Bästa Budget-taktält – Napier Cove 61000 
– Bästa Premiumval – Qnlly Taktält 

Innehållsförteckning

Bästa Tält för Takbox » Många exempel

Camping har kommit att bli ett stort fenomen i Sverige och det är många som beger sig ut på campingresor under sommarhalvåret. Faktum är att antalet gästnätter på svenska campingplatser under 2017 var 15,7 miljoner, vilket motsvarar en ökning med två miljoner sedan 2008 och en övervägande del av gästerna på landets campingar är från Sverige. Siffran talar för sig och camping har blivit ett hett ämne, och intresset verkar inte direkt avta.

Men det kostar – efter en snabb sökning på nätet visar att en ny enklare husvagn kostar mellan 150 000 kronor upp till närmare en miljon. En husbil kostar i sin tur från 500 000 kronor till väldigt stora summor beroende på hur stor budget och vilka finesser man är ute efter. Detta är svettiga summor som kanske inte alla mäktar med. För att inte glömma bort det där med förvaring, service och värdeminskning som följer med på köpet. Tält för takbox kan med andra ord vara en riktigt bra investering för dig som ska åka på en roadtrip. 

Det finns massor av olika alternativ där ute för dem som funderar på att få ett takboxtält. Om du vill hitta den absolut bästa tältet för taket på marknaden kan du välja mellan flera alternativ.

Outlust® Taktält

Med Outlust taktält får du väldigt goda förutsättningar för att skippa motellet och övernatta på taket. Taktältet fästs på bilens takräcke och har plats för tre personer, vilket gör det perfekt för nästa bilsemester även om ni är en familj.

När du kör är det inte högre än en vanlig takbox, men när du stannat och fäller upp tältet förvandlas det omedelbart till ett mysigt krypin med sitthöjd. För att du ska slippa öva akrobatik på semestern följer det dessutom med en stege så att du enkelt och smidigt får möjlighet att komma upp till taket, som är din nya sovplats. Att fälla ihop tältet görs i en handvändning, och den medföljande madrassen och dina sängkläder ryms i det hopfällda tältet medan du kör. En extra bonus är att madrass och hopfällbar stege medföljer, så du är i princip good-to-go. 

Tältduken är vattentät och klarar alltså även hårdare klimat med regnskurar, vilket gör att du inte behöver oroa dig vid oväder. Dessutom har tältdörren dragkedja och fönstrena finns dragkedjor och myggnät för att du ska få en så mysig och lugn vistelse som möjligt. Den maximala belastningen är 300 kg vilket gör det möjligt för en normalstor familj på fyra personer att sova i tältet. Dock kan det blir rätt trångt med fyra personer men tre personer går garanterat bra. Annars är ett alternativ att några sover i bilen och några sover i tältet. 

Outlust är ett grymt taktält och äventyret väntar vid nästa vägskäl. Med ett tält på takräcket är du redo för en bilsemester med maximal frihet! Vi rekommenderar helt klart Outlust taktält din till nästa roadtrip. Kolla det senaste priset på Outlust® Taktält

Napier Cove 61000

Detta är en enklare form av taktält men passar perfekt om du inte vill lägga mycket pengar eller har en liten SUV eller MPV. 

Napier Cove har en universal fordonshylsa designad för alla CUV:er och SUV:ar och har dessutom en inbyggd stormklaff och nätskärm som är tillverkad av polyester. Det ingår en lätt bärväska, glasfiberstång, 2 takräcksremmar, 2 pinnar, markis, 2 tältslipsremmar samt en bärväskbeskrivning.

Detta tält är ett grymt sätt att ta skugga och väderskydd vart du än åker eftersom det är så lätt att sätta upp och ta ned. Tältet har 60 cm långa markiser som är perfekt för bakluckor, strandresor, fiske eller picknick i parken. Dess universella design utgör en anpassad passform för alla CUV eller SUV.

Förutom skydd mot elementen ger tältet också integritet med sin inbyggda stormklaff och håller insekter och myggor ute tack vare dess nätskärmdörr. Förvara bekvämt den lätta, kompakta polyestertaften markis och monteringsdelarna i den medföljande bärväskan.

Om vi går in på mått & specifikationer så krävs det viss montering, men det gör det i princip på alla takboxtält på marknaden. Kapacitet är för 2 personer och är därför inte helt lämpad för en familj, utan mer om du skall göra en utflykt med din partner eller vän. Den finns i både svart och grå och kommer med 1 års garanti. Med den lätta vikten på 7 kg får du upp tältet på nolltid. Kolla det senaste priset på Napier Cove 61000

XPHW Taktält

XPHW har tillverkat ett taktält som är riktigt grymt enligt våra experter. Utrymmet är dock för 2 vuxna personer, och prislappen är något högre än ovanstående taktält, vilket gör att denna produkt hamnar på tredje plats på vår lista. Om du har mindre barn får de säkerligen också plats i tältet, men det var inget vi testade i vårt test. Tältets inre storlek är 200 cm x 120 cm x 110 cm, så det borde finnas utrymme för även mindre barn.

För dig som bryr dig om specifikationer så är ramen tillverkad av flygplansaluminium. Tälttyget är tillverkat av 210D anti-ripper och ett miljövänligt Oxfordtyg. Det är med andra ord effektivt isolerat, vattentätt och solsäkert. Tältmattan är tillverkad av pärlbomull, vilket gör att du och din reskompis kan sova mycket bekvämt. Dessutom är den utrustad med monteringssats, LED-ljus och förlängningsstege. 

Det är ett pneumatiskt lyftsystem vilket ger automatiskt ger ett tunt och lätt taktält, utan att behöva oroa dig för vind och regn. Oavsett om du ska på vandring, på utflykt, campa eller någon annan typ av bilkörning är den grymt enkel att montera. Dessutom gör den slimmade designen när den är ihopvikt till en tabox att bränsleförbrukningen inte påverkas särskilt mycket. Du kan med andra ord känna dig bekväm oavsett säsong i vårt mycket vädermässigt oförutsedda land. 

Tittar man på dess ergonomi är designen mycket väl konstruerad. Den har nätdörrar och fönster som ger god ventilation, god yttre synlighet, myggnät för att förhindra insekter; inre förvaringsfickor för platser där mobiltelefoner och andra viktiga saker kan placeras. De kraftiga elektropläterade rostfria dragkedjorna är noggrannt utvalda för att ge varje söm standard dubbelslitsteknologi vilket garanterar god hållbarhet. Kolla det senaste priset på XPHW Taktält

Qnlly Taktält

Qnlly har skapat ett taktält som är imponerande, och vore det inte för prislappen skulle det helt klart vara vår favorit. 

Sovrummet är mer än tillräckligt stor för 2 vuxna i full storlek, plus att annexrummet också kan rymma till exempel en madrass, luftmadrass, hopfällbar barnsäng eller ett litet matbord och stolar. Den infällbara stegen i annexrummet kan också vikas bort för ökat utrymme i annexrummet medan den inte används, vilket gör att du lätt kan göra det du vill utan att det ska behöva vara extremt trångt. 

Taktältet är tillverkat av kraftigt bomull/polytyg, en 420D polyester/Oxford regnfluga och ett tjockt 1000D PVC-köröverdrag och verkar därmed har byggts för att hålla riktigt länge.

Det som gör att tältet skiljer sig från mängden är främst sin storlek men också de möjliga användningsområdena som detta ger möjlighet till. Dessutom är den extremt snabb att installera. 2-5 minuter är en approximerad inställningstid och det gör att man kan anlända till läger med mycket mindre stress – bara packa upp körfodralet, dra ut stegen och öppna tältet.

Helt klart en av de bästa taktälten på marknaden, som även ger möjlighet till att använda det medföljande annexrummet för att förvara väskor, campingutrustning och personliga tillhörigheter. Kolla det senaste priset på Qnlly Taktält

Sammanfattning för taktält för takbox

Att ha ett taktält på din bil kan upplevas som en dröm för dig som vill bo billigt när du är ute och reser eller är på roadtrip. Det kan dock vara svårt att välja taktält när det finns så extremt många på marknaden, och vi hoppas därför att du fått lite bättre kläm på vilka taktält som faktiskt är de bästa på marknaden idag. Med de takboxen vi valt ut och testat ovan kommer du garanterat bli nöjd, och den goda kvaliteten kommer göra att du kommer känna dig nöjd många år framöver.