Tips inför din bilsemester med färjetur till Tyskland

Att resa till Tyskland med färja kan vara både spännande och avkopplande, men att förbereda sig inför resan kan vara en utmaning. För att göra det enklare för dig, har vi sammanställt en lista med saker du bör packa för att få en bekymmersfri resa. Vi har även tagit fram tips på trevliga utflyktsmål som du kan besöka när du kommer med bil till Tyskland. Så läs vidare och låt äventyret börja!

ta färjan till Tyskland

Börja med den grundläggande packningen

Kläder och personliga tillhörigheter

När du packar för din färjetur, tänk på att vädret kan vara oförutsägbart. Se till att du har med dig kläder för både varma och kalla dagar, samt något regnställ för de oundvikliga regnskurarna. Glöm inte heller att packa en extra omgång kläder i din handbagage om du inte kommer åt din väska under resan.

Tänk på underhållningen

Böcker och tidningar

Det finns gott om tid att spendera ombord på färjan, så passa på att ta med dig några böcker eller tidningar att läsa under resan. Du kan också ladda ner ljudböcker eller poddar på din telefon eller surfplatta för att lyssna på när du vill koppla av.

Spel och aktiviteter

Om du reser med barn eller bara vill ha något att göra under resan, packa kortspel, brädspel och pussel för att fördriva tiden. Det är också en bra idé att ta med några färgpennor och målarböcker för de yngre resenärerna.

Planera för bilresan i Tyskland

Navigationshjälpmedel

För att förenkla din resa till och i Tyskland är det viktigt att ha en GPS eller en karta till hands. Om du föredrar att använda din telefon för navigation, ladda ner offlinekartor för de områden du planerar att besöka.

Takbox för extra utrymme

En takbox kan vara ovärderlig när du reser med bil, särskilt om du planerar att göra några inköp på tyska bordershops. Läs mer bland våra tester av BästaTakboxen för att hitta den bästa takboxen för din bil och få tips om hur du packar den på bästa sätt.

Om du ska till en bordershop så behöver du ha koll på maxlasten som gäller för din takbox. Lägg de lättaste produkterna du köper i denna så du inte får överlass på taket.

takbox på bilresan

Utforska bordershops i Tyskland

När du kommer fram till Tyskland, glöm inte att besöka några av de populära bordershops som erbjuder lägre priser på alkohol, godis och tobak. Bordershop Tyskland är en upplevelse som du bör passa på att besöka när du har vägarna förbi. Detta är ett perfekt tillfälle att handla presenter till familj och vänner eller att bara unna dig själv något extra. Här är några saker att tänka på när du besöker bordershops:

En rymlig väska eller kylväska

För att kunna bära hem alla dina fynd från bordershops, se till att du har en rymlig och hållbar väska. En kylväska är också en bra idé om du planerar att köpa några kylvaror som ost, choklad eller kall dryck.

En lista över vad du vill köpa

För att undvika impulsinköp och överdrivet spenderande, gör en lista över vad du vill köpa innan du besöker bordershops. Detta hjälper dig att hålla fokus och få ut det mesta av din shoppingupplevelse.

Tänk på tullreglerna

Innan du handlar loss på bordershops, se till att du är bekant med de svenska tullreglerna. Det är viktigt att veta hur mycket alkohol, tobak och andra varor du får ta med dig tillbaka till Sverige utan att behöva betala extra skatt eller avgifter.

Fler trevliga utflyktsmål när du åker med bil i Tyskland

Tyskland är ett land rikt på historia, kultur och fantastiska landskap. Om du planerar att resa med bil i landet, finns det otaliga utflyktsmål att upptäcka. Här är några trevliga utflyktsmål som du bör överväga att besöka när du utforskar Tyskland på egen hand.

Romantiska vägen

Romantiska vägen är en av Tysklands mest populära turistvägar, och sträcker sig över 350 kilometer från Würzburg i norr till Füssen i söder. Denna natursköna rutt tar dig genom pittoreska medeltida städer, frodiga dalar och imponerande slott. Några av höjdpunkterna längs vägen inkluderar Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl och Neuschwanstein slott.

Schwarzwald

Schwarzwald, eller ”Svarta skogen”, är en stor skogsregion i sydvästra Tyskland och är känt för sin vackra natur, charmiga byar och läckra Schwarzwälder Kirschtorte (svarta skogstårta). Utforska de slingrande vägarna genom skogen, och passa på att besöka städer som Freiburg, Baden-Baden och Triberg, där du kan se Tysklands högsta vattenfall.

Rhenlandet och Moseldalen

Rhenlandet och Moseldalen erbjuder några av Tysklands mest imponerande landskap, med branta vingårdar, mäktiga slott och historiska städer längs floderna Rhen och Mosel. Kör längs floderna och stanna vid platser som Koblenz, där Rhen och Mosel möts, och den charmiga staden Cochem med sitt vackra slott. Glöm inte att prova några av regionens utsökta viner!

Rhenlandet och Moseldalen

Saxon Switzerland National Park

Saxon Switzerland National Park, belägen nära Dresden, är ett enastående naturområde känt för sina dramatiska klippformationer och djupa dalar. Parken är perfekt för både bilutflykter och vandringar, och du bör definitivt stanna vid utsiktsplatsen Bastei för att beundra det imponerande landskapet. Passa även på att besöka Königstein fästning, en av Europas största bergsfästningar.

Hamburg och Lübeck

När du utforskar norra Tyskland med bil, glöm inte att besöka de två historiska städerna Hamburg och Lübeck. Hamburg, Tysklands näst största stad, är känd för sin hamn, sina kanaler och det livliga nöjesområdet Reeperbahn. Lübeck, en UNESCO världsarvsstad, erbjuder en vacker gammal stadskärna med smala gator, röda tegelbyggnader och Holstentor och en av de mest kända medeltida stadsportarna.

Sammanfattning

Med den här listan i åtanke kan du nu enkelt packa för din färjetur till Tyskland och vara säker på att du har allt du behöver för en fantastisk resa. Kom ihåg att packa både det nödvändiga och det roliga för att göra resan så angenäm som möjligt.

Lycka till och trevlig resa!