Bästa Takupphängning Takbox 2021 » Guide för Takhiss, Väggfäste & Förvaring

En bra takupphängning takbox håller hela livet. De ser till att din utrustning är säker och bevarad, samtidigt som de gör det lätt att komma åt dem.

Mindre takbox hissar kan leda till skador på din lastbox, garage eller bil, såväl som personskador och mycket frustration.

Det finns många takbox hissar att välja mellan. Att välja den som är rätt för dig kan vara ett svårt och jobbigt arbete. Lyckligtvis är vi här med vår recension på de fem bästa takboxhissarna på marknaden just nu.

När vi försökte hitta de bästa takupphängningen och hissen för takbox som pengar kan köpa, tog vi med oss att vi behöver bra kvalitet, valuta för pengarna och de olika förmågorna som de ger användaren.

Den bästa hittar du här:

thule-multilift-takliftThule multilift
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 1 600 kr
Bättre taklift för din takbox (eller annat som behöver hängas upp i taket) hittar du inte. Stabil enkel konstruktion med bra kvalitet från välkända Thule. Enkel, praktisk, snygg och prisvärd är omdömen som återkommer i tester och bland användare.
Till Butik | Laitis.se

Översikt över våra Bästa Takupphängningar/hissar för Takbox

Våra Topp 5-val

#1 Thule MultiLift

Denna takupphängning för takbox är mycket enkel att installera och är den absolut bästa hissen för takbox du kan köpa på makrnaden idag. Förutsatt att du använder den på ett stadigt tak är takbox hissen väldigt lätt att använda. Med hjälp av Thule Multilift hissar du enkelt upp takboxen m.m. i garagets tak när den inte används, och kan snabbt hissa ner och montera den när du ska iväg.

Thule multilift för takbox

Thule MultiLift behöver inte monteras. Vi rekommenderar att du tar hjälp av de tydliga borrskisserna som är väldigt användbara när du installerar.

Detta takbox hiss-system fungerar med en vev. Detta är ett mer användarvänligt läge än konventionella upphängningar för takbox som tenderar att blåsa. Dessutom är den helt kompatibel med alla takboxar, men var från början utformad för att passa Thule takboxar.

Det finns en gummistötfångare på mittfästet på takbox hissen som är utformad för att förhindra att din takbox lyfts för högt, vilket skadar hissen och takboxen. Med det här verktyget för upphängning av takbox är det extremt enkelt att montera och det tar endast högst i 2 minuter.

Sammanfattning:

 • Max lastvikt: 100 kg
 • Typ: Vevsystem
 • Kontaktpunkter: 6
 • Produktens vikt: 3,4 kg
thule-multilift-takliftThule multilift
Läs mer
Betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5) » Pris 1 600 kr
Bättre taklift för din takbox (eller annat som behöver hängas upp i taket) hittar du inte. Stabil enkel konstruktion med bra kvalitet från välkända Thule. Enkel, praktisk, snygg och prisvärd är omdömen som återkommer i tester och bland användare.
Till Butik | Laitis.se

#2 Packline Boxlift

Denna modell av takupphängning för takbox kommer från det välkända kvalitetsmärket Packline. 

Den har ett effektivt system med takbox hiss. Den är i själva verket byggt med ett horisontellt band mellan remskivorna som minskar risken för att remmarna glider av din takbox.

Installationen kräver ingen tidigare konstruktionskunskap. Den består i princip bara av två enkla band för att fira objektet upp och ner. Packline är ett välkänt kvalitetsmärke och vi anser att denna håller måttet väldigt väl. Remmarna är gjorda av hög kvalitet och man behöver knappast oroa sig för att helt plötsligt skall släppa. Mycket för pengarna helt enkelt. 

Sammanfattning:

 • Max lastvikt: 100 kg
 • Typ: Repdriven
 • Kontaktpunkter: 4
 • Produktvikt: 2 kg

#3 Fasty Boxlift

Detta är en relativt lätt, kraftig bit kit, som var lätt att använda och installera och som var rimligt prissatt.

Den är till för upphängning av takboxen eller surfingbrädan i garagetaket. Förpackningen med innehåller en hänganordning som enkelt monteras i taket, exempelvis direkt ovanför bilen. Enkelt kan man sedan ensam lossa och höja upp eller sänka ner lasten från/till bilen. Repkvaliteten var lite oroande, men den har gott och väl klarat alla takboxar som vi har provat den på.

Långvarigt slitage kan dock vara ett problem. Men med tanke på hur billig den är så behöver du inte oroa dig särskilt mycket för detta. Med det sagt så kommer kostnaden för nytt rep kommer inte att påverka dig så mycket, och du kan exempelvis snabbt uppgradera till en Thule Multilift om du verkligen vill ha bästa kvalitet.

#4 Geiger Antriebstechnik Takboxhållare

Denna takbox från Geiger är mycket bra och användarvänligt. Detta gör att du kan flytta lyfthjulen dit du vill bäst. Med en kapacitet på 100 kg anser vi att detta är en av de bästa takupphängarna till din takbox, oavsett märke.

Den har garanterat en väldigt enkel installation och hantering. Det som behöver göras är att montera fästet i taket och fäst hissrepen under takboxen. Med en vev lyfts den tomma takboxen till önskad nivå i taket i carporten eller garaget och sänks bekvämt igen vid behov – direkt på biltaket om du skulle vilja det. Skruvarna är däremot inte alltid så bra. De kan gå sönder när du försöker skruva in de i pluggen, så var beredd med ett par extra skruvar när du skall installera takupphängningen för takboxen.

Vi tyckte att den var tålig och lätt. Repkvaliteten verkade bra överlag. Hissen är tillverkad av hållbara material av hög kvalitet. Det självlåsande snäckväxeln av märket garanterar fullständig säkerhet. Du måste experimentera och justera lite med repen så att takboxen också hänger precis under taket, beroende på hur stor plats du har. Detta görs dock snabbt, och hanteringen är mycket enkel.

Denna lätta konstruktion väger endast 5 kg, vilket gör att du lätt kan få upp den på taket utan hjälp från någon annan. En extra fördel med lätta material som aluminium är att rost inte kommer att vara ett problem. Du kan ändra avståndet mellan remskivor i enlighet med storleken på din takbox för upphängning. Vevstången är lätt att ta bort, och det är helt klart en lyckad produkt.

Sammanfattning:

 • Max lastvikt: 100 kg
 • Typ: Repdriven
 • Kontaktpunkter: 2
 • Produktens vikt: 5 kg

#5 Walser Takboxhållare

Walser takboxhållare är en hållare för såväl cyklar, stegar, kajaker men självklart också takboxar. Den har en bra passform och de medföljande remmarna är helt tillräckliga för att justera hårdheten och längden.

Takboxhissen ger ett gott intryck och kan monteras i taket inom en halvtimme. Ur vår synvinkel 3,5 meter den maximala höjden (ned från taket), för då har du slutet på repet att ta redan på bröstnivå (1,75 meter) i din hand! Det är också viktigt att du tänker på detta eftersom om bilen nu har en hög höjd passar den troligtvis inte under den. Detta är en stor nackdel och därför är denna takupphängning för takbox sist på denna lista.

Observera också att du därför behöver en viss monteringshöjd så att sakerna du vill lagra inte hänger på huvudnivå. Installationen är enkel, men några skruvar och pluggar saknas i paketet.

Hitta ett takupphängning takboxsystem som fungerar för dig

Det är viktigt att du tar hand om din takbox, vilket innebär att du förvarar den säkert när den inte används. Dessa hissystem för takupphängning är den bästa satsningen du kan göra.

För det första säkerställer de att du demonterar din takbox utan någon avancerad procedur vilket gör att de inte skadas. För det andra håller den din takbox säkert borta från andra saker i ditt garage som kunde ha skadat takboxen utan att du märkt det. Här är en checklista över saker du bör tänka på innan du köper:

#1 Garagets höjd

Att göra plats, när hissen för takboxen är installerad, är en viktig sak att ta i beaktning. Det måste finnas tillräckligt med utrymme för att din bil ska kunna köra under den utan att skadas. När du beräknar avståndet under en hissad takbox, räkna med cirka 30 cm utrymme för att ta hänsyn till lyften och hängningen.

#2 Garagetakets konstruktion

Om ditt garagetak bara har en enda balk, måste du använda tvåpunktsmonteringssystemet så att båda installationspunkterna kan gå in i balken.

Om du använder en takbox hiss som måste hållas upp med skruvar eller ankare måste du ta hänsyn till de olika typerna av ankare och skruvar beroende på vilket material din garagevägg eller garagetak är gjort av.

#3 Din fysiska förmåga

Repskivor kräver fysisk styrka. Elmotorer kräver åtkomst till en strömkälla och kostar dig el. Vinschstyrda hissar har vevar, som på infällbara markiser. Tänk på om du är stark nog att använda ett remskivsystem eller vill ha något som kräver mindre manuell hantering.

#4 Vikt

Var noga med att förstå vikten som din takupphängning för takbox skall kunna hantera. Ta hänsyn till vikten på takboxen och innehållet (om det är aktuellt). När du väl vet detta, kontrollera takbox hissens specifikationer och se om den klarar den här viktbelastningen innan du köper.

Om din takbox har packning eller andra förvaringssaker inuti när du använder din takbox hiss, se till att viktfördelningen är jämn så att din takupphängare för takbox fungerar optimalt och undviker risken för olyckor. 

#5 Takboxens storlek

Tvåpunktslyftar bör vara okej för de smalare eller mindre takboxarna. De större takboxarna (då pratar vi XL och större i Thules modeller) behöver fyra monteringspunkter plus remskivor för att säkerställa stabilitet.

Slutgiltiga tankar

När du överväger vilken upphängning för takbox du ska få för din nya takbox, tänk på:

 • Max lastvikt
 • Vilken typ av hiss det är
 • Kontaktpunkter
 • Produktens vikt

Detta bör göra det enklare att begränsa dina alternativ. Svara dessutom på följande frågor:

 • Vilken höjd är mitt garage och kommer jag att ha tillräckligt med utrymme?
 • Kan garagetaket hålla takupphängningen för takboxen och kan mina väggar hålla skruvarna som behövs?
 • Hur mycket manuell ansträngning är jag villig till och är jag kapabel till att lyfta min takbox själv eller behöver jag hjälp av någon?
 • Vilken vikt kan detta system för takupphängning för takbox bära? Vad är vikten på takboxens innehåll, om det finns något?
 • Vad är storleken och formen på min takbox, och kommer den att passa den här hissen för takboxen?

Med detta i åtanke har du allt du behöver för att välja den bästa takupphängningen för din bästa takbox.

Related Posts