Audi A6 Takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

NÀr du tillbringar mycket tid pÄ vÀgen börjar du inse hur vÀrdefullt lagringsutrymme Àr.

Att köpa en takbox kan enkelt lösa den besvÀrliga och obehagliga körupplevelsen att binda fast bagage direkt pÄ takrÀcket, fylla det i bakluckan eller försöka lÀgga det runt dina passagerare.

Den hÀr artikeln ger dig de bÀsta takboxarna som ger extra utrymme och samtidigt behÄller din Audi A6s slÄende utseende.

Swipea i tabellen!

Volym MĂ„tt (cm) Lastkapacitet Öppning Pris
Thule Motion XT XL 500 liter
L: 215
B: 91,5
H: 44
75 kg
Dubbelsidig 5990 kr
Thule Force XT Force 500
liter
L: 210
B: 86
H: 44
75 kg Dubbelsidig 6599 kr
Thule Dynamic L900 430 liter L: 235
B: 94
H: 35
75 kg Dubbelsidig 9500 kr
Calix H20 430
liter
L: 200
B: 90
H: 38
75 kg Dubbelsidig 6295 kr

Takbox för Audi A6 - BÀst i Test

Den hÀr takboxen Àr inte bara imponerande med sin glÀnsande och snygga touch utan ocksÄ dess funktionalitet. Thule Motion XT XL (500 liter) takbox rymmer en hel del utrustning, vilket verkligen frigör utrymme inuti din bil under Àventyr och resor. Var dock försiktig nÀr du packar den, eftersom du med sÄ mycket utrymme lÀtt kan överbelasta tvÀrstÀngerna och taket pÄ din Audi A6. 

Den strömlinjeformade designen hÄller tillbaka luftmotstÄndet till ett minimum; du kanske inte mÀrker det men för att göra detta till en av de bÀsta takboxarna pÄ marknaden Àr det viktigt att takboxen inte avsevÀrt ökar brÀnsleförbrukningen. NÀr du kör i hög hastighet med sidvind Àr det viktigt att hÄlla sig till max 130 km / h, vilket Àr tillverkarens rekommenderade hastighetsgrÀns. Takboxen har ett öppningssystem som gÄr att öppna frÄn tvÄ sidor (dubbelsidig) och med locklyftare kan du pÄ ett enkelt sÀtt komma Ät innehÄllet i den.

Det extra breda, förinstallerade PowerClick snabbmonteringssystemet gör att monteringen av takboxen ser ut som en barnlek. Du kan enkelt montera takboxen sjÀlv om du Àr tillrÀckligt stark för att lyfta den 25 kg takbox till toppen av takrÀcket. Annars rekommenderar vi att du tar hjÀlp av nÄgon nÀrstÄende som kan hjÀlpa dig lyfta upp den. Du behöver inte köpa ett annat takrÀcke eftersom lastboxen Àr kompatibel med de flesta fabriksstÀll. Dessutom fungerar de medföljande klÀmmorna utmÀrkt för en sÀker och stabil installation.

Thule Force XT XL-takboxdesign ger maximal utrymmeeffektivitet. Utrymmet pÄ 500 liter passar alla dina redskap under resan, vilket gör den till en bra takbox för Audi A6, som i sig inte Àr en jÀttestor bil sett till internt utrymme. Dessutom Àr takboxen Thule Force XT smal, vilket ger dig ett extra utrymme för dina cyklar eller skidor för ett oförglömligt Àventyr.

Snabbmonteringssystemet “klickar” pĂ„ att lastboxen Ă€r ordentligt monterad. 4 oberoende spĂ„r för spĂ€rrarna glider fram och tillbaka, sĂ„ att du kan anvĂ€nda i stort sett alla tvĂ€rstĂ€nger.

Installationen Ă€r verktygsfri, vilket gör det snabbt och enkelt att fĂ€sta lĂ„dan pĂ„ din bil. Öppningsfunktionen med dubbla sidor ger Ă„tkomst frĂ„n vardera sidan av bilen för snabbare lastning eller avpackning.

Thule Comfort Key lĂ„ser sĂ€kert innehĂ„llet i takboxen. ÖvergĂ„ngen frĂ„n metall till plastnycklar har varit en oro pĂ„ grund av effektiviteten, men plastnyckeln fungerar minst lika bra men det Ă€r Ă€ndĂ„ anmĂ€rkningsvĂ€rt att poĂ€ngtera.

Thule Dynamic L900 Ă€r en av Thules takboxar som hamnat skymundan, men det gör den inte sĂ€mre Ă€n nĂ„gon annan takbox pĂ„ marknaden. Takboxen har 430 liter volymkapacitet och har utmĂ€rkt aerodynamik. Vinden glider smidigt runt den; du kommer inte att kĂ€nna nĂ„got “gungande” eller obehagliga ljud som kan pĂ„verka körningen.

LÄdan har en magnifik blanksvart finish som ser snygg och elegant ut. Den finns dock i fÀrgen titan som Àr mer Ät det grÄa hÄllet. Det gör att oavsett fÀrg pÄ din Audi A6 sÄ finns det gott om möjligheter att kombinera olika fÀrgkombinationer för att fÄ ditt ideala utseende pÄ din bil. Eftersom det Àr Thule vi pratar om sÄ kan Dynamic-takboxen sjÀlvklart öppnas frÄn bÄda sidorna och ger dig dÀrför tillgÄng till takboxens innehÄll frÄn bÄda hÄllen.

Den aerodynamiska formen samt möjligheten till att binda fast föremÄl med hjÀlp av remmar hindrar föremÄl frÄn att röra sig i takboxen. Detta Àr vÀldigt viktigt nÀr du till exempel planerar att Äka pÄ en lite tuffare terrÀng, sÄsom off-road eller i ovÀder. PowerClick-systemet öppnas sömlöst för att enkelt kunna fÀstas och lossas, men förser dig ocksÄ med god sÀkerhet sÄ att takboxen inte faller av.

Som med Thules takboxar ovan Àr Àven denna utrustad med ett fantastiskt lÄssystem, det sÄ kallade Thule Comfort Key-systemet, dÀr du alltid kan vara sÀker pÄ att din takbox Àr i sÀkert förvar.

Thule Dynamics L900 monteringssystem, PowerClick, gör det förmodligen till den enklaste takboxen pÄ marknaden att installera eller demontera pÄ bara nÄgra minuter. Dessutom passar den i princip alla Thules SlideBar, SquareBar, WingBar, men har ocksÄ gott med utrymme för exempelvis skidor och snowboards. 

Vill du hĂ„lla nere kostnaden men Ă€ndĂ„ fĂ„ en prisvĂ€rd och bra takbox Ă€r Calix H20-modell ett bra alternativ mot Thule. Calix Ă€r ett svenskt mĂ€rke som delvis Ă€r kĂ€nda för sina takboxar, men har Ă€ven andra produkter inom fordonsindustrin. Det som gör Calix H20 takbox till ett bra val för Audi A6 Ă€r att den passar bĂ„de bilar med korta och lĂ„nga tak. Vi vet sedan tidigare att mĂ„nga Ă€gare av Audi A6 tycker om takboxar som Ă€r lite kortare, dĂ€r en anledning Ă€r att den inte ska “ta över” bilen. 

Calix H20 har en volym pÄ 430 fördelat pÄ 200 cm, vilket Àr nÄgot kortare Àn mÄnga andra modeller pÄ marknaden. Designen förmedlar dagens bildesigner vilket gör att den bra smÀlter in pÄ Audi A6. Calix Àr dessutom miljöfokuserade pÄ sina takboxar eftersom de tillverkar de i ABS-plast. Detta ger mÄnga fördelar för sÄvÀl bilÀgare som miljö. NÄgra av dess fördelar kan sÀgas vara lÄg vikt, god hÄllfasthet och bra förmÄga att hÄlla formen över tid. Dessutom Àr den tÄlig och har inga problem med att ta emot stötar, men ocksÄ kyla- och vÀrmepÄfrestningar. MÄnga anvÀnder takboxar till sina resor och det Àr just dÄ dessa förÀndringar i temperatur kan ske. Som grÀddet pÄ moset Àr den UV-skyddad, alltsÄ tÄl solljus, och Àr helt Ätervinningsbar.

Calix H20 kan alltsÄ vara ett bra alternativ för dig som letar efter en kortare takbox till din Audi A6. Vi tycker att man fÄr mycket för pengarna för denna takbox och med tanke pÄ dess egenskaper Àr vÄr lista för bÀsta takboxarna för Audi A6 inte komplett utan Calix H20. 

Sammanfattning

Äventyr och resor krĂ€ver ofta att du packar mycket utrustning, vilket ibland kan vara för mycket för din Audi A6 att hantera. Genom att vĂ€lja en av de rekommenderade takboxarna ovan kan du vara sĂ€ker pĂ„ att du investerar i en takbox som kommer att förse dig med det du behöver i mĂ„nga Ă„r framöver.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

BÀstsÀljare

PopulÀra Artiklar

Köpguider

TĂ€lt som takbox – BĂ€st-i-test [2021] đŸ„‡

Har du nĂ„gonsin drömt om att kunna köra runt i din bil landet runt, utan att hyra husbil, husvagn eller tvingas göra en hotellvistelse? DĂ„ …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Hur kan jag undvika att bli för trött efter lÄngkörning?

Om du planerar en kommande semester eller bilresa kanske du har funderat över om du kommer att kĂ€nna dig utvilad nĂ€r du Ă€ntligen kommer till …

LĂ€s mer →
Nybörjarguider

Vad Du Ska Packa För En Familjeresa: 11 Saker Du MÄste Packa

SĂ„ du har bestĂ€mt dig för att ta med dig hela familjen i bilen och Ă„ka bort pĂ„ semester. Nu dĂ„? Det första du mĂ„ste …

LĂ€s mer →

Reklam

Add your ADSENSE CODE HERE

Kommer snart

Bilar och Fordon resebloggar.info SvenskaLÀnkar.com - en bra svensk seo-optimerad lÀnkkatalog Lanksida.se